Traumachirurg Mike Hogervorst over Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Traumachirurg Mike Hogervorst over Peter R. de Vries

Peter R. de Vries heeft ‘geduld en geluk nodig’ volgens traumachirurg

|
|

Laatste update:

Traumachirurg Mike Hogervorst sprak bij Humberto over het herstel van de misdaadjournalist. Hij is niet onderdeel van het medisch team dat Peter R. de Vries momenteel helpt, maar hij heeft als traumachirurg veel ervaring. De journalist heeft volgens hem “tijd en ook geluk nodig”.

Een hele ernstige zaak”, noemt Mike de aanslag op Peter R. de Vries. Hij kent verder geen details over de zaak en is ook niet betrokken bij de behandeling. Mike wil niet te veel medische details vertellen, omdat het een hele emotionele situatie is. “Bij dit soort letsel is het zaak zo snel mogelijk het ziekenhuis te bereiken.

Eerste momenten kunnen doorslaggevend zijn

De traumachirurg zegt dat de eerste momenten kritisch zijn. “Het begint al op straat waar in dit geval de hartmassage is gestart. Dat kan in zo’n geval doorslaggevend zijn.” Daarom moet het slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. “Wij kunnen goed een bloeding bestrijden, maar ander letsel is lastig. Dan moet je afwachten. Dan moet je geduld hebben, geluk misschien ook wel.

Geschokte reacties

Mensen zijn geschokt door de aanslag van Peter R. de Vries, waarvan de verdachten zijn aangehouden. Zijn zoon vertelde op Twitter dat ze hem omringen met liefde en hoop. Ook RTL Boulevard maakte een speciale aflevering ter ere van hun collega, die nog altijd voor zijn leven vecht.

Lees verder