Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Rotterdam wil ook in 2021 het Eurovisiesongfestival organiseren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Hoera! De gemeenteraad van Rotterdam heeft zojuist bevestigd dat de stad volgend jaar gewoon hoopt het Eurovisiesongfestival te mogen organiseren. Een herkansing eigenlijk, omdat het liedjesfestijn dit jaar natuurlijk enkel in aangepaste vorm gehouden wordt.

Eurovisiesongfestival uitgesteld door coronacrisis

Het Eurovisiesongfestival zou in de week van 11 mei plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. De uitbraak van het coronavirus gooide echter roet in het eten… Zodoende besloot de European Broadcasting Union het Songfestival een jaar te verschuiven. Eigenlijk hadden we ook wel verwacht dat Rotterdam ook in 2021 zijn deuren zou willen openen, maar het is toch fijn dat de gemeenteraad het zojuist nog even officieel bevestigd heeft!

Rotterdam hoopt ook in 2021 Songfestival te hosten

Zowel Rotterdam Ahoy als de betrokken omroepen reageren (via NU.nl) verheugd op het nieuws. Ze zijn blij, dankbaar en trots! Ondanks dat we de jubelstemming liever niet willen verpesten, moeten we toch even een kanttekening maken… Het is namelijk nog niet helemaal zeker of het Eurovisiesongfestival volgend jaar daadwerkelijk in Rotterdam gaat plaatsvinden. Om definitief uitsluitsel te kunnen geven, moeten de NPO, NOS en AVROTROS namelijk eerst een aantal vraagstukken beantwoorden. Men hoopt in mei met het verlossende woord te komen.

Maar eerst: Eurovision: Europe Shine A Light

Maar goed, eerst maar eens even genieten van die tv-special! In Eurovision: Europe Shine A Light wordt – tot grote opluchting van presentatrice Chantal Janzen – op 16 mei namelijk een eerbetoon gebracht aan alle gedupeerde artiesten.

Lees verder