Rob Geus in Expeditie Robinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Geus in Expeditie Robinson

Rob 'Kneus' Geus haalt uit naar makers Expeditie Robinson

|
|

Laatste update:

Smaakpolitie-ster én cultheld Rob Geus vindt de manier waarop de makers van Expeditie Robinson hem in beeld brachten 'niet zo netjes'. 

(Let op: dit artikel bevat spoilers uit de laatste Expeditie Robinson-aflevering)

Dit vertelt Rob - die gisteren uit de expeditie moest vertrekken - in gesprek met NU.nl. Hoe het allemaal begon? Een paar weken geleden was te zien hoe hij een deel van zijn mislukte meel-papje zo het water in mieterde. Dat iemand eten weggooit, is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van het programma. Kijkers doopten hem op sociale media om tot Rob 'kneus' Geus, maar de keurmeester zelf geeft nu de programmamakers (deels) de schuld. 

Rob vs. Expeditie Robinson

"Achteraf had ik dat papje met bloem niet weg moeten gooien", zo reflecteert Rob. "Maar het was niet dat het onze hele voorraad was, zoals werd geïmpliceerd." En dat is de schuld van de montage, vindt hij. "En dat je daarna dan een beeld ziet van de vlam in de pan is echt een beetje flauw. Dat papje was dag twee, de vlam in de pan dag zes. Maar in de montage is het natuurlijk leuker dat achter elkaar te zetten."

'Niet netjes'

Over die vlam in de pan gesproken: dat was niet Robs schuld. Hij probeerde het vuur slechts te doven. "Dat is het enige wat je ziet op televisie en zo ontstaat de schijn dat ik een slechte kok ben. Ik begrijp het wel hoor, want het is leuke televisie, maar echt netjes vond ik het niet." Roy Donders, die gisteren óók afviel, klapte eerder al uit de school over Robs irritatie richting de makers:

Expeditie Robinson is elke zondag om 20:00 te zien op RTL 4.

Lees verder