Ricky Gervais in After Life op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ricky Gervais in After Life op Netflix

Ricky Gervais stopt met Netflix-serie After Life

|
|

Laatste update:

Ricky Gervais hoopte dat Netflix 'm een derde seizoen van dramedy After Life zou geven en dat dééd de streamingdienst ook. De zwartgallige comedy-held zal echter niet om een vierde seizoen vragen.

Ricky, die de hoofdrol speelt én optreedt als bedenker slash schrijver, helpt ons uit de droom: nee, er komt geen vierde seizoen van After Life. De comedy over weduwnaar Tony (Gervais) en zijn rottige baantje bij de lokale flopkrant eindigt met seizoen drie.

Over en uit

Nog één seizoen dus. "Ik heb erover nagedacht en ben eruit. Er komt geen vierde seizoen", bevestigt Ricky aan The Mirror. "Er is een oud gezegde: ‘Om het orkest te leiden, moet je het publiek de rug toekeren.’ Dat is gewoon waar. Het publiek denkt dat ze nog een seizoen willen, maar ze weten het niet zeker. Dus je moet voorzichtig zijn."

Happy end

Wie After Life ook maar een beetje kent weet dat je in ieder geval géén happy end hoeft te verwachten. En dat benadrukt Ricky nog maar eens. "Ik wil geen mooie strik om alles doen en dat iedereen trouwt en een mooie leeftijd bereikt. Dingen gebeuren. Het leven is niet makkelijk, maar het gaat erom dat je er het beste van maakt. Dat is wat ik leuk vind", zei hij daar al eerder over. Overigens is Ricky al volop bezig met de scripts voor seizoen 3. Wanneer we die te zien krijgen op Netflix? Dat is - zeker met de corona-pandemie nog in volle gang - moeilijk te voorspellen.

Lees verder