René van der Gijp slaat terug naar Marcel van Roosmalen: 'Zit gewoon geen energie in'

Terwijl Marcel van Roosmalen dacht dat hij z'n nieuwe boek kwam promoten in Vandaag Inside, werd hij ineens keihard aangevallen door René van der Gijp en Wilfred Genee. Inmiddels zijn we vijf dagen verder, maar het over en weer modder smijten is nog niet opgehouden.

René van der Gijp en Marcel van Roosmalen
© SBS6

Kort samengevat komt de ruzie er op neer dat René van der Gijp het stom vindt dat Marcel van Roosmalen verhaal kwam halen bij Wilfred Genee, omdat zijn vriend Gijs Groenteman 'Gijs Groenteboer' was genoemd in de uitzending. Marcel op zijn beurt zegt dat hij geen verhaal kwam halen, maar alleen zei dat hij het hele domme humor vindt. Maar René blijft volhouden dat Gijs (en daarmee Marcel) écht beledigd was. Wat die twee dan weer ontkennen. Echt heel gezellig zijn de verhoudingen niet, terwijl juist Marcel en Gijs hun show gaan vervangen komende maand op SBS6.

Veeg uit de pan

Marcel was naar eigen zeggen vrijdagavond te verbouwereerd om goed te kunnen reageren op de aanval van René, maar nam daarvoor alsnog de tijd in zijn eigen podcast Weer een dag, die hij dagelijks maakt met Gijs Groenteman. Maar daarin kreeg vooral Wilfred een enorme veeg uit de pan. "Ik vind Wilfred de grootste idioot", zei hij over hem. Over René deelde hij dat iemand van de redactie had gezegd dat René waarschijnlijk weer te veel wijn had gedronken. En daar moest natuurlijk weer een reactie op volgen.

Energie

Voor de camera van De Telegraaf reageerde René gisteravond voorafgaand aan de uitzending van Vandaag Inside op het hele gebeuren. René was vooral geïrriteerd door 'de energie' van Marcel in het eerste kwartier bij VI vrijdag. Dat 'onenthousiaste' van Marcel is volgens René zijn verdienmodel. Marcel gaf eigenlijk geen antwoord op vragen die hem gesteld werden over hun vervangingsshow in de zomer en dat irriteerde René enorm. "Er zat gewoon geen energie in."

Ongemakkelijke tv

"Dan kun je beter wegblijven", vond René. "En toen ging Wilfred dan weer iets te lang door met hem, omdat hij het dan wel weer leuk vindt dat het ongemakkelijke televisie is." Maar René vond dat juist zonde voor het publiek dat het zo inkakte. "Zo wordt het een kutprogramma." Toch houdt René wel voet bij stuk dat Marcel geklaagd heeft bij Wilfred over de Groenteboer-mop.

Wijnen, wijnen, wijnen

De verslaggever vraagt René ook naar de aantijging van Marcel dat hij voor de uitzending al aan de wijn gezeten zou hebben. Die reageert daar verrast op. Dat kan ook helemaal niet volgens René, want hij komt zo laat aan bij de studio dat hij direct de make-up in gaat en daarna door naar de studio. Dat hij er volgens een redacteur 'doorheen zou zitten' en 'iets te veel wijn had gedronken', lacht hij dan ook weg. "Nee, dat valt wel mee. Daar heb ik geen last van."

Teruggefloten

Op de vraag of René nog is teruggefloten door Talpa omdat hij een 'mede-Talpa-ster' vermorzeld heeft moet hij ook lachen. "Nee, want dat deed hij (Marcel) zelf. Dat vond ik. [..] Als energie op een gegeven moment uit het programma is, probeer maar weer eens terug te krijgen. Zonde man!" René werd er zelf gisteravond nog van beschuldigd dat hij wel heel erg passief in de uitzending zat met Mark Rutte.

Vandaag Inside zie je dagelijks rond 21.30 uur op SBS6. De tijdelijke talkshow Marcel & Gijs zie je vanaf 5 mei om dezelfde tijd.