Marcel van Roosmalen over VI-clash: 'Wilfred Genee stond na uitzending tegen mij te schreeuwen'

Marcel van Roosmalen werd niet alleen in de Vandaag Inside-uitzending volledig afgefakkeld, maar ook ná. Wilfred Genee ging eerder compleet uit zijn dak tegen de journalist.

Marcel van Roosmalen en Wilfred Genee
© Brunopress/Talpa

Marcel is nauwelijks bijgekomen van de bizarre tirade die zich afspeelde in Vandaag Inside. Toen de journalist en presentator vertelde dat hij Angela de Jong graag als gast wilde, ging René van der Gijp he-le-maal los. Hij stelde dat Marcel en zijn zakelijke wederhelft Gijs Groenteman zichzelf véél te serieus nemen, omdat ze het naamgrapje over Gijs ('Gijs Groenteboer') van de VI-heren niet konden waarderen. Er ontvouwde zich een monoloog waar Marcel helemaal niet tussenkwam. 

Gijs Groenteboer

Waar Marcel wél zijn kant van het verhaal kan doen, is in zijn podcast Weer Een Dag. En dat doet hij. "Gijp begon vanuit het niets in één keer te schreeuwen", begint hij. "Eerlijk gezegd: ik wist niet waarover het ging. Het ging over Groenteboer zeggen en dat ik daar niet tegen zou kunnen. Ik kwam er eigenlijk helemaal niet tussen." Marcel hoorde Wilfred Genee zeggen: "Ja, dat heb jij gezegd, dat heb jij gezegd!" Hij ontkent dat hij Wilfred apart heeft genomen om iets te zeggen van het naamgrapje. "Alsof ik Wilfred Genee, een man met wie ik amper spreek, apart neem."

Haat van Wilfred

Volgens Marcel zit er méér achter zijn woede: Wilfred heeft gewoon de pik op hem. De haat zou zijn ontstaan na een column van Marcel voor De Oranjezomer waarin hij een paar zinnen wijdde aan Wilfred. "Nou, die zin heeft bij Genee een toorn van woede opgewekt, dat ik niet goed wijs was", zegt hij. "Elke keer als hij mij ziet triggert het iets in hem." En dat gebeurde ook na de VI-uitzending waarin Sander Schimmelpenninck compleet werd afgebrand.

Schreeuwpartij achter de schermen

Na afloop van die uitzending zou Wilfred woedend zijn op alles en iedereen, en vooral op Marcel, die ook te gast was. Hij zou nadien hebben staan schreeuwen tegen Marcel. "Dat ik me niet moest aanstellen dat mijn kinderen waren bedreigd. ‘Jij houdt helemaal geen rekening met andermans kinderen!’ En in dat gesprek, wat allang geen gesprek meer was want hij begon te schreeuwen, zei iemand van de productie: 'Gaan jullie anders even in het decor staan, want het wordt zo gênant.'" Tijdens de schreeuwpartij kwam Gijs Groenteboer ter sprake. "In die woordenwisseling zei hij: ‘En wij hebben wél humor. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk dat Eus Gijs Groenteman Gijs Groenteboer noemt.’ Toen heb ik gezegd: ‘Ik kan me best voorstellen dat je een naamgrapje leuk vindt, maar om het nou twintig keer te herhalen en met z’n allen te herhalen, dat vind ik niet echt het toppunt van humor.'" René zou dit achter de schermen hebben opgevangen. "Hij heeft opgevangen dat ik het niet zo leuk vond als jij Gijs Groenteboer wordt genoemd. En dat werd mij dus schreeuwend duidelijk gemaakt daar aan die talkshowtafel."

'Wilfred is de grootste idioot'

Marcel is nog steeds flabbergasted van de VI-uitzending waarin hij volledig werd afgebrand. "Het is zoiets geks als je dat meemaakt. Je voelt je gewoon aangerand op die kruk. Je kunt ook nergens heen. Ik had ze dat boek naar de kop moeten slingeren. Ik was er hélemaal klaar mee. Ik vind Wilfred de grootste idioot." De journalist was na afloop woedend en kreeg bijval van de VI-redacteuren. Hij besloot René aan te spreken. "Daar kan hij helemaal niet mee omgaan. Dan zie je die ogen wegdraaien."

Om het nog wat ongemakkelijker te maken vervangen Marcel en Gijs de VI-heren in de zomermaanden. Ze kunnen dus niet om elkaar heen, al zouden ze het na de flinke clash misschien wel willen.

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, rond 21.30 uur. Het nieuwe programma van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman neemt vanaf maandag 5 juni de plek tijdelijk over.