Bizarre tv in Vandaag Inside: René brandt Marcel van Roosmalen af

René van der Gijp had in Vandaag Inside een appeltje te schillen met Marcel van Roosmalen. Vanuit het niets begon de oud-voetballer een bizarre tirade over Marcels collega Gijs Groenteman. Kijkers vroegen zich af waar ze nou precies naar zaten te kijken!

René van der Gijp en Marcel van Roosmalen
© Talpa

Marcel van Roosmalen vertelde in Vandaag Inside dat hij een maand of negen al gepolst werd om een talkshow te maken in plaats van HLF8, waarop HLF8-presentatrice Hélène Hendriks verrast reageerde. “Dat wist ik helemaal niet! Dat hoor ik nu!” Die plannen gingen niet door, maar met zijn vriend Gijs Groenteman start hij binnenkort wél een talkshow op SBS6; tijdens de zomerstop van Vandaag Inside.

René op het orgel

René van der Gijp had blijkbaar nog een appeltje met Marcel te schillen, toen hij even later tips gaf hoe Gijs en hij hun tv-programma moesten vormgeven. “Zet gewoon een tafeltje neer, met Gijsje en jij, en twee mensen er tussenin die een beetje energie uitstralen.” Even later vertelde Marcel dat hij best Angela de Jong een keertje te gast wilde, en dát schoot een beetje in het verkeerde keelgat bij René. “Zij neemt zichzelf totaal niet serieus, en dat kun je van Gijs Groenteboer niet zeggen! Jullie nemen de hele tijd mensen in de maling, maar als hij ‘groenteboer’ wordt genoemd dan wordt hij gek.” 

René zit er niet mee

Van der Gijp raakte helemaal op dreef en begon een monoloog over Gijs Groenteman, waar Marcel eigenlijk totaal niet tussenkwam. “Dan wordt hij boos, en dan lees ik even later dat hij zegt dat we gek zijn. Nou ja, ik zit daar niet mee.” Van Roosmalen legde uit dat hij het grapje over de achternaam van zijn collega gewoon niet zo leuk vond: “Ik houd niet zo van woordgrapjes.”

Johan Derksen brak in met de suggestie dat het programma van Marcel en Gijs misschien maar geannuleerd moest worden: “We blazen het af!” Kijkers vroegen zich af wát ze nou precies gezien hadden!

De discussie werd gelukkig onderbroken door de reclame, en het gesprek deed een beetje denken aan de beruchte tirade die Van der Gijp hield tegen Maarten van Rossem. René wordt niet heel vaak geïrriteerd, maar áls hij boos is dan maakt hij er een enorm punt van. 

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, rond 21.30 uur. Het nieuwe programma van Marcel van Roosmalen en Grijs Groenteman neemt vanaf maandag 5 juni de plek tijdelijk over.