René van der Gijp haalt uit naar Maarten van Rossem: 'Zelfingenomen kwal die man'

Je zou het niet denken, maar de mannen van Vandaag Inside hebben een van hun tv-collega's flink door de mangel gehaald. Deze keer gaan ze niet los op Angela de Jong, maar is NPO-ster Maarten van Rossem aan de beurt.

Door Merel van Baal
René van der Gijp in Vandaag Inside

René en Maarten hebben al jarenlang een hekel aan elkaar en nu haalt René opnieuw uit naar de hoogleraar. Maarten werd gisteren tijdens de uitzending van De Slimste Mens geconfronteerd met een fragment van de VI-sterren en dat was reden voor Maarten om nogmaals duidelijk te maken wat hij van de mannen vindt. “Ik vind dat dit fragment volledig spreekt voor dit programma en de kern van wat dat programma is, namelijk platte pret voor mensen met beperkte intelligentie. Ik hoop ook dat iedereen die regelmatig kijkt zich aangesproken voelt.”

Zelfingenomen kwal 

En nu Maarten het vuur weer heeft geopend, laat René natuurlijk geen kans onbenut om terug te slaan. “Het is echt een zelfingenomen kwal die man” , aldus de voetbalanalist. Maar hij zal er zeker niet wakker van liggen. “Die mensen hebben een hekel aan ons”, lacht hij. “Dan heb ik liever dat Maarten van Rossem een hekel aan me heeft dan dat ie me aardig vindt. Dat meen ik echt.” Wilfred Genee gooit nog flink wat olie op het vuur. “Platte pret voor mensen met een beperkte intelligentie: het zijn nogal uitspraken hoor.”   

Naar de rechter

De mannen lijken inspiratie te hebben opgedaan aan de zaak tussen Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes die maar geen einde kent. Want als Yvonne Rachel geen gecremeerde kroket mag noemen, dan moet dit ook niet kunnen. "Ik denk dat we gewoon met z'n vieren nu naar de rechter moeten", oppert Johan Derksen. "Job, hoe sta je er in?" Advocaat Job Knoester maakt zijn punt echter al gauw duidelijk. “Ik vind het zo dom om iedereen maar dom te noemen dat je daar geen woorden aan vuil moet maken."  

Oudere mensen

René gaat nog even door over zijn irritaties aan Maarten. “Die man denkt werkelijk dat als hij aan een talkshowtafel zit met vier man, dat hij alleen aan het woord mag." Wilfred kan wel uitleggen waarom dat zo is. “Daar hebben oudere mensen vaak last van", zo legt de presentator uit. Dit zal hij vast herkennen aan de VI-tafel. 

Intelligentie

Ondanks dat de mannen er flink wat minuten van hun uitzending aan vuil maken, maakt het hen helemaal niet uit wat Maarten van Rossem vindt. "Ik heb altijd het idee dat als je iemand dom noemt, je jezelf intelligent vindt", sneert René. Job is het daar echter niet mee eens. "Ik twijfel daar dus aan. Als je het nodig hebt om dat over anderen te zeggen, dan vind ik dat niet intelligent." Maar Johan trekt toch zijn handen er vanaf. “Het interesseert me helemaal niets wat Maarten van Rossem vindt”, aldus de SBS6-ster.

Vandaag Inside is iedere werkdag rond 21.30 uur te zien op SBS 6.