René van der Gijp: ‘Sander Schimmelpenninck heeft niets bereikt’

De mannen van Vandaag Inside en Sander Schimmelpenninck hebben het met elkaar aan de stok… Johan Derksen kan er wel om lachen, René van der Gijp kiest voor een harde sneer!

rené van der gijp vandaag inside sander schimmelpenninck
© SBS6

Natuurlijk kwam het gesprek vanavond in Vandaag Inside al snel op Sander Schimmelpenninck. Sander schoof de afgelopen maanden af en toe eens aan bij de mannen. Gisteravond werd echter duidelijk dat hij niet langer welkom is. De mannen van Vandaag Inside menen namelijk dat Sander hen op Twitter belachelijk maakte, net als andere BBB-stemmers.

Johan kan er wel om lachen

Te beoordelen aan zijn grappen op Twitter, lijkt Sander er niet zo rouwig om te zijn dat hij niet meer welkom is bij Vandaag Inside. Johan Derksen moest daar dan wel weer om lachen, zo liet hij vanavond in de talkshow blijken. Hij blijft er echter bij dat de ‘chemie’ met Sander ontbrak: “Ik heb helemaal niets tegen die jongen. Zijn mening vind ik prima hoor. (…) Alleen er is geen leuke chemie aan tafel.

'Nul zelfspot'

René van der Gijp is echter wél helemaal klaar met Sander – net als laatst met Mark Rutte. René meent dat Sander ‘nul zelfspot’ heeft. Ook is René niet onder de indruk van Sanders cv, met daarop onder meer zijn podcast-imperium: “Iemand zijn houding moet een beetje parallel lopen met wat-ie bereikt heeft. Die jongen heeft nog niets bereikt.” 

Ach ja, Sander is in goed gezelschap: eerder werd ook Rob Kemps afgeschreven door de mannen.

Vandaag Inside zie je elke werkdag rond 21.40 uur op SBS6.