Sander Schimmelpenninck niet meer welkom bij Vandaag Inside

Als de heren van Vandaag Inside ergens goed in zijn dan is het gasten op het schild hijsen om ze vervolgens nooit meer uit te nodigen. Dat overkomt nu ook columnist en opiniemaker Sander Schimmelpenninck. "Dat jochie van adel vond ons maar een beetje dommerikken."

Sander Schimmelpenninck en Johan Derksen in discussie bij Vandaag Inside
© SBS6

Een paar maanden geleden was na veel bombarie over DWDD-gate en Matthijs van Nieuwkerk eindelijk Rob Kemps weer eens te gast in Vandaag Inside. Maar dat was niet voor herhaling vatbaar voor de heren. De volgende vaste tafelgast wordt nu van het lijstje geschrapt voor de toekomst: Volkskrant-columnist Sander Schimmelpenninck. Eerder was er al wat kritiek op Sanders houding ten opzichte van Telegraaf-journalist Wierd Duk, een held van Johan omdat die zo onvervalst de stem van het gewone volk laat horen. Maar als Sander achter de mannen zelf aangaat vanwege hun stem op de BBB van Caroline van der Plas is het klaar.

Twitterfittie

Het pijnpunt zit 'm in de bovenstaande Tweet van Sander, die op zijn kenmerkende wijze antwoord geeft op een veelgestelde vraag. En dat vond Johan niet zo'n aardig tweetje. "Ik had de indruk dat dat jochie van adel wat hier gezeten heeft, die vond ons gewoon een beetje dommeriken, omdat we op BBB gestemd hebben." Sander was vorige week donderdag te gast aan tafel om onder andere over de verkiezingsuitslag te praten.

Kaboutergrappen

Johan en René zijn duidelijk beledigd door het tweetje van Sander. "Wie denkt hij nou dat hij is dan?", zegt Johan. René: "Deze jongen lijdt aan een hele ernstige vorm van zelfoverschatting." Vervolgens komt René met een volkomen unieke grap over Sanders lengte. "En eigenlijk moet ik die bij mij in de tuin zetten, want hij is heel klein". "Met een kruiwagentje?", voegt Johan toe. René: "En z'n neusje roodverven en 'm heel de dag uitlachen. Dat zou 'm goed doen."

Hautain en arrogant

"Ik heb het vage vermoeden dat die niet meer uitgenodigd wordt hier aan tafel", concludeert Johan. "Ook omdat die tegenspreekt?", vraagt Wilfred zich af. Daar gaat het Johan dan niet om. "Dat heeft dat volk die die zich verheven voelen, die mensen als dom neerzetten als half Nederland op de BBB stemt, dan vindt hij dat allemaal domoren. Nou, dat vind ik heel hautain en arrogant."

Functioneringsgesprek

Özcan Akyol die vanavond op dezelfde stoel als Sander zit, vindt het allemaal wel vermakelijk. "Is dit weer zo'n openbaar functioneringsgesprek?" Wilfred: "Ja, dat lijkt er wel echt verdacht veel op." Eus lokt ze nog even verder uit de tent: "Die komt niet meer terug?" Johan grapt terug: "Nee, kijk jij nou maar uit!"

Het openbare functioneringsgesprek gisteravond:

Domrechtse onderbuik

Sander lijkt intussen niet echt rouwig om het feit dat hij niet meer welkom is en grapt er over op Twitter. "Real Madrid niet meer welkom in stadion de Langeleegte" en "Ik vond ze al zo zwijgzaam als ik er zat. Kent iemand nog wat andere Gewone Mensen waarmee ik kan kletsen om contact te houden met de domrechtse onderbuik? Kijken of ik het nummer van Mona Keijzer ergens heb." Hij vindt het vooral jammer voor het goede doel waar hij normaal zijn vergoeding aan stortte, zo zegt hij in de onderstaande tweet.

Vandaag Inside zie je dagelijks rond 21.30 uur op SBS6.