René van der Gijp opvallend stil tijdens VI-uitzending met Mark Rutte: 'Amper drie zinnen gezegd'

Het contrast is nogal groot in de uitzending van Vandaag Inside vanavond. Waar René van der Gijp het Mark Rutte de laatste keer verdomd moeilijk maakte met een dildohelm, blijft hij deze keer erg op de achtergrond. Heeft hij er even geen zin in of heeft hij geleerd van de vorige uitzending?

VI
© Talpa

Mark Rutte schuift weer aan bij Vandaag Inside en aan het begin van de uitzending wordt zoals gewoonlijk teruggeblikt op opvallende momenten van zijn laatste bezoek aan de studio. Toen kwam veel op tafel; van een dildohelm (letterlijk) tot aan het mysterieuze liefdesleven. "Toch was het een leuke uitzending", gaf hij toch toe.

Waar is Gijp?

De heren van Vandaag Inside zijn normaliter kritisch op Rutte. Daar was weinig ruimte voor in de uitzending van vanavond - buiten de traditionele 'je moet gewoon opstappen'-uitspraken. Niets bleef dan ook onbesproken en zo kwamen TataSteel, Groningen, de toeslagenaffaire en Wopke Hoekstra gewoon aan bod tijdens VI. Mét ondersteuning van gast Gerard Joling, die voor de verandering de boel eens niet op stelten zette. Toch bleef René verdacht stil tijdens het programma. Op een paar opmerkingen na zou de kijker zomaar kunnen vergeten dat hij er überhaupt gewoon bij was.

De tekst gaat verder onder de tweet

Snipperdag?

"Was je rustig René? Was je rustig vanavond?", vraagt Gerard aan Gijp tegen het einde van de uitzending. "Je bent zo rustig." Er wordt bijna geen aandacht aan besteed. "Lekker toch", antwoordt René dan vervolgens. Ook kijkers is het niet ontgaan dat het aan de linkerkant van Rutte angstvallig stil is gebleven de hele avond. "Gijpie had beter thuis kunnen blijven vanavond. Heeft amper drie zinnen gezegd", schrijft een kijker op Twitter. "Gijp had vandaag een snipperdag." Vooral opvallend vinden kijkers dat ze het niet gewend zijn van René, zeker omdat hij afgelopen week nog flink op dreef was: "Vrijdag was Gijp nog in topvorm toen hij Marcel van Roosmalen aanviel. Nu had hij beter thuis kunnen blijven."

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6 rond 21.30 uur.