• Ophef

René van der Gijp in Oranjewinter over Matthijs van Nieuwkerk: ‘totale randdebiel’

René van der Gijp

Waar types als Leo Blokhuis, Eus en Sven Hammond nog een poging deden om het imago van de gevallen DWDD-ster op te poetsen, is René van der Gijp een stuk minder mild. In Oranjewinter laat hij weinig heel van Matthijs van Nieuwkerk: "als jij er lol in hebt om mensen te vernederen, dan ben je ziek".

Haast niet kwalijk te nemen

Hij zegt enorm geschrokken van het gitzwarte Volkskrant-onderzoek naar De Wereld Draait Door. Want zo jolig als Matthijs tijdens de uitzending was, zo grimmig bleek hij ervoor en erna te zijn. René heeft er geen goed woord voor over: "ik vind het een totale randdebiel, het is Matthijs haast niet kwalijk te nemen, die gek is niet goed". Wie René wel iets aanrekent, zijn de mensen om de 'de gek' heen, zoals goede vriend Eus en DWDD-hoofdredacteur Dieuwke Wynia. 

Chansons!!

Inmiddels is ook bekend dat Matthijs tijdens de opnames van Chansons!! in het bijzijn van Rob Kemps flink is uitgevallen tegen een crewlid. René zou wel weten wat hij zou doen als hij in Snollebolleke's schoenen zou staan in Parijs: 'pleur op, ik ga naar huis' zou zijn reactie zijn. Hij vindt het onzin wanneer mensen komen met het argument dat Kees Jansma en Jack van Gelder vroeger 'ook zo' waren. "Als je ook zo bent, dan ben je gek", aldus René. 

 

Johan Derksen

Johan is het niet helemaal eens met zijn Oranjezomer-collega: "het is raar dat we nu doen alsof we het niet wisten, het was overal bekend, hij heeft een gespleten persoonlijkheid’. Ook vindt Johan het te makkelijk om nu te zeggen dat NPO-baas Frans Klein eruit moet: "die klagers moeten ook bij zichzelf te rade gaan of ze hun werk wel goed gedaan hebben." 

 

De Oranjewinter is elke dag te zien op SBS6, rond de klok van 22:00 uur.