• Superhelden
  • DC

Releasedatum Joker 2 mét Lady Gaga bekend

Door Robin Heerkens
Joker 2

Joaquin Phoenix' Joker wordt in het tweede deel, Joker: Folie a Deux, gevangen in een bad romance! Want inderdaad: de geruchten dat Lady Gaga Harley Quinn gaat spelen, kloppen - én we hebben ook een releasedatum te pakken.

Joker: Folie a Deux releasedatum

De tweede solofilm over de Clown Prince of Crime wordt lekker extra: Folie a Deux is namelijk geen dramathriller zoals het fenomenale eerste deel, maar... een musical! Hij gaat op 4 oktober 2024 in première, maakte filmdistributeur Warner Bros bekend. En dit komt niet als een verrassing, maar toch fijn om te weten: Joaquin Phoenix speelt opnieuw de hoofdrol.

'Jokerface'

We leven in de Gaga-era: Jokers vriendin slash boze ex - dat switcht nogal eens in de comics - gaat een vrij grote rol spelen in deze tweede film en dat betekent dat Lady Gaga haar derde écht grote acteerklus in korte tijd wist te bemachtigen, na A Star is Born en House of Gucci. Het script is net als voor de eerste film geschreven door Todd Philips en Scott Silver.

Joker was in 2019 een mega-succes. De villain-thriller werd genomineerd voor elf Oscars en Joaquin, die veel lof kreeg voor zijn rol als de aartsvijand van Batman, pakte de Oscar voor beste acteur. 

DC-films in zwaar weer?

Dat Warner Bros. Joker 2 groen licht geeft, was te verwachten, maar ergens voelt het toch als een geruststelling. Zo kwam eerder deze week het best wel bizarre nieuws dat Warner Bros. Batgirl in de prullenbak mietert, ook al waren de opnames al helemaal afgerond. De reden? Warner wil zich schijnbaar meer richten op de écht grote superheldenblockbusters met een mega-budget. En aangezien Joker niet echt voelde als een traditionele DC-film, maakten we ons even zorgen. Nergens voor nodig dus!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide