Raven van Dorst, voorheen Ryanne van Dorst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Raven van Dorst, voorheen Ryanne van Dorst

Raven van Dorst stapt uit ‘vrouwelijke dwangbuis’ met nieuwe naam

|
|

Laatste update:

Raven van Dorst, voorheen Ryanne van Dorst, wil het volgende deel van het leven ingaan zonder hokjesdwang. De artiest heeft aangegeven zich niet meer goed te voelen in ‘de mal van het vrouw-zijn.’

En dat begint met een nieuwe naam,” vertelt Raven op Instagram. “Een naam die mij de vrijheid geeft om te zweven tussen links, rechts, boven en onder. Die past bij de ‘X’ die ik in mijn paspoort wil krijgen. Een naam die met mij meebeweegt en bij de spiegel past. Een naam die ik zelf kies.

Geslacht!

In 2017 presenteerde Raven al het BNN-programma Geslacht! waar die bekendmaakte hermafrodiet te zijn. Dat was een enorme opluchting. “Het voelde goed dat eindelijk hardop uit te spreken en de reacties die daarop volgden waren hartverwarmend, waarvoor mijn dank nog altijd heel groot is!

‘Ware vorm’

Nog steeds knaagde er iets aan de Ranking The Stars-kandidaat. “Op een of andere manier had ik bedacht dat door mezelf zo te openbaren, er misschien iets in mij mee zou veranderen, en ik daardoor mijn ware vorm zou vinden naar de buitenwereld toe. Maar dit bleef eigenlijk uit.

‘Mal van vrouw-zijn’

Raven gaat verder: “Mijn hele leven lang heb ik geprobeerd om de mal van het vrouw-zijn zo groot mogelijk te maken, zodat ik er ook in pas. Maar eigenlijk zit die mal al jaren veel te strak.Het Wie van de Drie-panellid vindt het tijd om uit die dwangbuis te stappen en wil zich ‘on-normaliseren’. “Ik wil de persoon zijn die ik had moeten zijn toen ik geboren werd. Daar is namelijk helemaal niets mis mee.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder