Rachel Hazes

Veronica Superguide logo
Rachel Hazes

Rachel Hazes liep weken rond met zelfmoordgedachten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Rachel Hazes en Bram Moszkowicz gaan diepe gesprekken met elkaar aan in SBS6's aankomende schapen-programma Het Hek van de Dam. De weduwe van André Hazes vertelt daarin ook meer over de periode waarin ze een zelfmoordpoging overwoog.

Zowel Bram als Rachel voelen zich 'het zwarte schaap van de familie', zo beschrijft De Telegraaf. Bram zat de afgelopen zeven jaar in een dal, geeft hij toe, en Rachel, die momenteel aan een onthullend boek werkt in Barcelona, maakte in het verleden iet soortgelijks mee. "Nadat André overleed heb ik tien maanden lang op yoghurt geleefd. En ik heb gedronken. André zou het leuk hebben gevonden."

Donkere periode

Rachel was goed voor 'een fles bessen per dag', onthult ze. "Dat was in 2016. Ik was twaalf kilo afgevallen. Niet dat ik daarvoor dik was. Ik woog nog maar 45 kilo, dát doet stress met je." Op een gegeven moment kwamen er zelfs zelfmoordgedachtes in haar op. "Het was me op een gegeven moment allemaal te veel. Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging. Ik was moegestreden. Ik dacht: ’Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen."

Rachel Hazes liep weken rond met zelfmoordgedachten

Voorbereidingen

Even leek het er zelfs op dat Rachel zo'n poging ook daadwerkelijk zou ondernemen, maar uiteindelijk kon ze toch uit dit dal kruipen. "Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden", legt Rachel uit. "Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht ’ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden.'"

Het hek van de dam is vanaf 21 augustus elke vrijdag om 20:30 uur te zien op SBS6 én KIJK.nl.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.

Lees verder