Jurassic World

Veronica Superguide logo
Jurassic World

Raah! Filmen Jurassic World: Dominion is klaar!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Na 100 dagen en 40.000(!) coronatests zitten de opnames van Jurassic World: Dominion erop! Regisseur Colin Trevorrow meldt dit aan de entertainmentsite Deadline.

Tegenover Deadline meldt de regisseur dat hij “ongelooflijk blij is.” “De cast en crew zijn enorm sterk geweest. Iedereen heeft keihard gewerkt om van de opnames een succes te maken. Het was inspirerend om te zien.”

Corona versus dino's!

De hele cast en crew woonden maandenlang in hetzelfde hotel om het contact met de buitenwereld zo klein mogelijk te maken. Voor de opnames begonnen, moest iedereen elke dag getest worden in twee (speciaal gebouwde!) teststraten. Er hingen bijna 2.000 informatieborden in de Pinewood Studios, en 150 ontsmettingsapparaten om je handen schoon te maken. Alleen de coronamaatregelen voor Jurassic World: Dominion hebben al zo’n 8 miljoen dollar gekost.

Jurassic World komt eraan!

Trevorrow is enorm dat het project geslaagd is (ook al werd de film een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis). “De film gaat over samen leven én overleven. Als we iets geleerd hebben van de coronacrisis dan is het dat verschillende generaties elkaar moeten beschermen. Het is een film die écht in het huidige tijdsbeeld past.”

Het verhaal van Jurassic World: Dominion is nog niet bekend, maar aan het einde van Jurassic World: Fallen Kingdom ontsnapten allerlei dino’s de beschaafde wereld in. Mens en dinosaurus leven nu mét elkaar, en dat zorgt natuurlijk voor chaos en problemen.

Naast de hoofdrolspelers uit Jurassic World, Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, komen óók de veteranen uit de oudere Jurassic Park-films de wereld redden. Hoe het afloopt zien we (helaas!) pas in de zomer van 2022, maar hopelijk wél weer in de bioscoop.

Lees verder