De eerste vijf seizoenen van Vikings staan nu op Netflix!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De eerste vijf seizoenen van Vikings staan nu op Netflix!

RAAAH! Vijf seizoenen Vikings staan nú op Netflix!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

2019 eindigde heftig, en 2020 gaat op dezelfde voet door… De eerste vijf seizoenen van Vikings staan nu op Netflix!

De gewelddadige avonturen van vikinghoofdman Ragnar Lothbrok, die alle stammen in Scandinavië probeert te verenigen. De Vikingen zijn geen fijnbesnaard volk, dus Lothbrok probeert de macht vooral te veroveren met levensgevaarlijke, gewelddadige invallen in Groot-Brittannië.

Daar blijft het niet bij: Ragnar heeft ook een paar zoons die gebukt gaan onder de legendarische status van hun vader, en daarom zélf ook berucht proberen te worden, zo goed en zo kwaad als dat gaat.

Vikings is een enorm populaire serie. De serie biedt spectaculaire gevechten, politieke intrige (hoewel niet zo gekunsteld als Game Of Thrones soms was) en zit boordevol spanning. Netflix biedt op dit moment de eerste vijf seizoenen aan, terwijl Videoland het zesde laat zien.

Vikings

Het zesde seizoen wordt opgeknipt in twee delen, waarvan het slot eind 2020 te zien is. Daarna begint Netflix met zijn eigen spin-off, genaamd Vikings: Valhalla. Deze serie gaat niet per se over de familie van Ragnar Lothbrok, maar over beroemde (beruchte!) Vikingen in het algemeen. Valhalla speelt zich honderd jaar later af, en we weten al dat ontdekkingsreiziger Leif Erikson en de Noorse koning Harald Sigurdsson een grote rol spelen.

Interessant, maar Vikings: Valhalla verwachten we pas eind 2021. Tot die tijd zijn er gelukkig seizoenen zat om rustig te bekijken! Aangezien Netflix zelf verantwoordelijk wordt voor Valhalla, denken we dat seizoen zes van Vikings over een tijdje ook op het streamingplatform staat.

Lees verder