Het zesde seizoen van Vikings is te zien op Ziggo!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het zesde seizoen van Vikings is te zien op Ziggo!

Raaah! Vikings seizoen 6 is begonnen op Ziggo

|
|

Laatste update:

Yes! De eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen Vikings staan op Ziggo! Vanaf nu leven we wekelijks mee met koning Bjorn en zijn familie.

In seizoen zes van Vikings is de strijd tussen Ivar en Bjorn afgelopen, en regeert de laatste over Kattegat. Ivar is ‘m gesmeerd richting het oosten en maakt kennis met de Russische prins Oleg, die zelfs naar vikingmaatstaven extreem bloeddorstig is…

Bjorn probeert ondertussen zijn volk te leiden maar ontdekt dat het helemaal niet makkelijk is om koning te zijn van de strijdlustige vikingen.

Vikings seizoen 6

Het zesde seizoen van de hitserie bestaat uit 20 afleveringen. De eerste tien zijn de komende maanden te zien, waarna het zesde seizoen in 2020 weer verder gaat voor het definitieve slot. Op dit moment staan de eerste twee afleveringen online, en vanaf nu komt er elke donderdag eentje bij. Er is alleen een klein gaatje tussen aflevering 4 (19 december) en 5 (2 januari), in verband met de kerstdagen.

Na een paar technische probleempjes is het zesde seizoen dan echt van start!

Het slot is trouwens iets minder definitief dan je zou denken... Het verhaal van de afstammelingen van Ragnar Lothbrok komt ten einde, maar Vikings krijgt een vervolg. Vikings: Valhalla is een nieuwe Netflix-serie en een soort spin-off van Vikings. Het verhaal speelt zich véél later af dan dat van zijn voorganger en richt zich o.a. op de wereldberoemde figuren Leif Eriksson, Harald Hardrada en Willem de Veroveraar, die strijden om de troon van Engeland.

Wanneer Vikings: Valhalla op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar we verwachten de serie niet vóór 2021. Netflix heeft in elk geval al wel 24 afleveringen besteld, dus áls Valhalla verschijnt ben je wel even zoet.

Lees verder