vikings seizoen 6

Veronica Superguide logo
vikings seizoen 6

Keiharde broedertwist in finale Vikings trailer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De eerste trailer van de serie Vikings staat online en je kunt 'm uiteraard hier bekijken bij Superguide. De serie gaat 4 december in première en het zal het laatste seizoen zijn van de serie over de stammenstrijd in Scandinavië en oorlog tussen naties. De serie zal te zien zijn op Ziggo.

Nog wel wat te kijken

Gelukkig voor de fans bestaat het laatste seizoen uit een degelijke 20 afleveringen. De eerste aflevering zal, zo wordt gefluisterd, twee uur lang duren. De serie is van History Channel en bestaat in z'n totaal uit 89 afleveringen. Vikings startte in 2013 en was de eerste dramaserie van History Channel, en ze hebben er waarschijnlijk geen spijt van. De serie ging er, zeker in het begin, in als knäckebrod. 

Beetje meer

Eigenlijk zou Vikings een miniserie worden. Maar toen het management de kijkcijfers terugkreeg hebben ze er als de sodemieter een tweede seizoen achteraan geplakt, en een derde, en... De serie is geïnspireerd door de legendes over Viking Ragnar Lothbrok. Deze man zou een afstammeling van Odin zijn. De serie gaat flink tekeer met ingeslagen schedels en fikkende boten en kent ook in Nederland een grote schare fans. 

Einde aan de serie

De serie heeft zich ontwikkeld van een verhaal over Ragnar naar een verhaal over de strijd tussen de broers. Deze jonge mannen -de zonen van Ragnar- strijden onderling voor macht en dat gaat er stevig aan toe. Zeker toen Ragnar in seizoen 4 overleed. Het is dan ook geen verrassing dat die strijd tot een epische slag komt in het laatste seizoen. “I always knew how ‘Vikings’ would end and, after 89 episodes, I truly believe the saga of Ragnar Lothbrok and his sons has been told and we are leaving our beloved fans with the proper and definitive ending they so deserve,” zegt Michael Hirst, creator, schrijver en executive producer. “Although it is bittersweet there are still 20 episodes left and the most ambitious and intensely emotional episodes are still to come.”

Recap!

Wil je weten wat er ook alweer in het vijfde seizoen gebeurde maar wil je niet per se het hele seizoen opnieuw zien? YouTube biedt soelaas. Met een recap van seizoen 5. Veel plezier!

Lees verder