Productie Peaky Blinders seizoen 6 begonnen!

Het werk aan seizoen 6 van Peaky Blinders is van start gegaan!

De boys from Birmingham zijn in aantocht! Het werk aan Peaky Blinders seizoen 6 gaat van start, zo meldt regisseur Anthony Byrne.

Anthony Byrne kondigde het blije nieuws aan op Instagram. De grimmige serie over de brute bende uit Birmingham, onder leiding van Thomas Shelby (Cillian Murphy) is een megahit voor de BBC én op Netflix.

Peaky Blinders seizoen 6

Byrne regisseerde het vijfde seizoen van Peaky Blinders, en deed dat heel behoorlijk. Zó goed dat hij ook het zesde seizoen voor zijn rekening neemt. Tot nu toe had elk seizoen een andere regisseur, maar de makers zijn blijkbaar erg tevreden met Byrnes stijl. De eerste aflevering van het zesde seizoen heeft de titel Black Day. Nu zijn de meeste afleveringen in de serie nogal grimmig, dus we houden ons hart vast!

Tot nu toe zit er telkens ongeveer anderhalf jaar tussen de seizoenen van Peaky Blinders. Het vijfde seizoen verscheen in de zomer van 2019, dus we gaan er voorzichtig van uit dat het zesde seizoen in het voorjaar van 2021 op de BBC te zien is. Meestal duurt het dan nog een paar maanden voor we Peaky Blinders op Netflix en Videoland kunnen zien, dus waarschijnlijk wordt dat medio 2021.

Peaky Blinders de film

De bedenker van de serie, Steven Knight, gaf aan dat er hoogstwaarschijnlijk ook nog een zevende seizoen van de spannende misdaadserie uitkomt. De makers zijn ook geïnteresseerd in het maken van een speelfilm, maar daarvoor is verder nog niets concreets bekend. Volgens Knight eindigt het verhaal van de Peaky Blinders met het begin van de Tweede Wereldoorlog, dus er is nog een aardige periode te overbruggen.

Fans moeten nog even geduld hebben, maar houd vol: er wordt aan jullie gedacht!