Powned-reporter Dennis Schouten: ‘Medelijden met Famke Louise’

Famke Louise heeft het aan de stok met Powned
© Powned

Powned-verslaggever Dennis Schouten werd deze week zélf nieuws, toen Famke Louise een microfoon uit zijn hand sloeg. Op Radio1 werd de reporter geïnterviewd: “Ik heb medelijden met haar.”

Schouten wilde deze week weten waarom Famke Louise meedeed met de controversiële #Ikdoenietmeermee-actie, nadat ze eerder geld ontving om de coronamaatregelen te promoten.

“Dacht je niet ‘Yes!’ toen ze de camera uit je hand sloeg?”, vroeg Perstribune-presentatrice Margreet Reijntjes. Schouten hield er gemengde gevoelens aan over: “Op beeld wel, maar ik was liever met haar in gesprek gegaan. Je schrikt wel, want ik had het niet verwacht van haar.”

De 'etters' van Powned

Schouten staat erom bekend dat hij af en toe nogal kan zuigen tijdens zijn interviews, maar dit keer vond hij het achtervolgen van Famke Louise zéker verantwoord. “Van mij mag ieder zijn mening hebben, maar andere mensen tegen de overheid opzetten is achterlijk. En al helemaal als je eerder bent betaald om mee te doen, dan moet je je eigenlijk doodschamen. Ik bleef haar achtervolgen omdat ik vond dat ze een schuld met zich meedroeg: ze probeerde een miljoen mensen te mobiliseren.”

Toch vindt de verslaggever het ook een beetje sneu voor de zangeres/influencer: “Ik vind het wel zielig, want ik denk dat ze gewoon echt niet weet dat ze niet capabel genoeg is om dit te doen. Iemand had moeten ingrijpen en haar ervoor moeten behoeden. Zij was nét weg bij haar management, dus die persoon was er niet. Ik heb medelijden met haar in zoverre dat niemand haar heeft kunnen ompraten.”

Haar optreden bij Jinek leverde Famke Louise veel kritiek op, en toen de andere influencers hun steun aan #IkDoeNietMeerMee stilletjes introkken ging Famke Louise diep door het stof. In Dit Was Het Nieuws ging Soundos el Ahmadi helemaal los op de egoïstische influencers: “Schaam je!"