Angela de Jong in Op1

Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Op1

Angela de Jong walgt van #ikdoenietmeermee-BN'ers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Normaal schrijft AD-columniste Angela de Jong welke programma's ze tof vindt en vooraal ook aan welke shows ze zich helemaal kapot-ergert. Vandaag gooit ze het effe over een hele andere boeg en geeft ze de #ikdoenietmeermee "C-sterren" een genadeloos harde veeg uit de pan!

Je hebt het vast wel meegekregen: BN'ers die zich onder het mom #ikdoenietmeermee en #freethepeople verzetten tegen de huidige corona-maatregelen. Ze willen de overheid 'onder controle' krijgen en een einde maken aan, bijvoorbeeld, de 1,5 meterregel. Een triest boeltje, vindt Angela - ze heeft haar dagelijkse tv-column zowat opgeofferd en legt uit waarom deze BN'ers te ver gaan "juist nu het aantal besmettingen weer oploopt".

'C-sterren'

Angela kon het in eerste instantie eigenlijk niet echt geloven. "Het is een grap. Toch? Het moet wel een grap zijn. Zeg me alsjeblieft dat het een grap is." Toen ze zag dat het écht was, dat sterren als Famke Louise, Donny Roelvink, Bizzey, Tim Douwsma, Thomas Berge en dj Hardwell dit écht hadden gezegd, trok ze het niet meer. "Nou, sluit die gasten lekker op, zeg ik hier op mijn beurt. Stelletje egoïstische C-sterren die het opportunisme hebben uitgevonden."

Hypocriet

Daarnaast vindt ze het allemaal erg hypocriet. "Stond Thomas Berge niet mee te galmen met het coronalied in maart om het zorgpersoneel een hart onder riem te steken?" En nu, zo gaat ze zonder enig blad voor de mond verder, "impliceren hij en zijn collega’s met die hashtag dat we de regels moeten negeren." Ze ziet het al helemaal voor zich: overvolle IC's, zorgpersoneel dat oververmoeid raakt. "Omdat die verwende snotapen vinden dat het allemaal wel erg lang duurt en de gezondheid van opa en oma niet ten koste hoeft te gaan van hun nieuwe auto, nieuwe tour of nieuwe gebit."

Lees verder