Het populaire Weeds krijgt een vervolg!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het populaire Weeds krijgt een vervolg!

Populaire serie Weeds krijgt een vervolg!

|
|

Laatste update:

Nancy Botwin keert terug! Er komt een vervolg op de populaire serie Weeds, waarin de huisvrouw/druglord een legale business runt.

In de komische serie Weeds wordt huismoeder Nancy Botwin een softdrugsdealer, nadat haar man overlijdt en het gezin geen inkomsten meer heeft. Zeg maar een soort lichtvoetigere versie van Penoza. De wiet van Nancy vindt gretig aftrek in de buitenwijk waar ze woont, maar andere dealers zitten niet te wachten op concurrentie. Daarnaast kruipt het bloed waar het niet gaan kan: Nancy wordt verliefd op… een politieagent! Oeps!

Sinds het einde van de serie in 2012 is er wel het een en ander veranderd in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is het kweken en bezitten van cannabis in een paar Amerikaanse staten legaal. Californië valt hier ook onder, en Weeds speelde zich af in deze staat. Nancy Botwin moest acht seizoenen lang onder de radar opereren maar in de vervolgserie is dit ineens niet meer nodig.

Weeds 4.20

In de finale van Weeds werd hier eigenlijk al naar verwezen: Nancy was de eigenaar van een succesvolle cannabiskwekerij, maar het kostte haar wel zo’n beetje al haar vriendschappen én familierelaties. De follow-up maakt een tijdssprong van ongeveer tien jaar: cannabis is ondertussen legaal, maar de concurrentie nog steeds keihard. Kan Nancy haar hoofd boven water houden én haar sociaal leven herstellen?

Het originele Weeds werd bedacht door Jenji Kohan, die ook verantwoordelijk is voor Orange Is The New Black en GLOW. Op dit moment is zij nog niet bij het vervolg op Weeds betrokken. Hoofdrolspeler Mary-Louise Parker doet sowieso mee: als actrice én producer.

De werktitel voor de serie is momenteel Weeds 4.20; een verwijzing naar het gebruik van cannabis. 20 april is in de Verenigde Staten ook een (onofficiële!) feestdag, waarop wietrokers hun hobby vieren. Het zou zelfs nog kunnen dat de werktitel een verwijzing is naar de mogelijke premièredatum, maar dat zou wel héél erg snel zijn. Voorlopig wachten we het nog even héél relaxt af.

De acht seizoen van Weeds zijn in Nederland te bekijken via Netflix.

Lees verder