Toy Story 4 still, Pixar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Toy Story 4 still, Pixar

Pixar geeft toe: ‘We hebben te veel sequels gemaakt’

|
|

Laatste update:

Pixar is het succesvolle bedrijf achter films zoals Toy Story, Coco en Onward. Toch kwam er kritiek toen er te veel sequels werden gemaakt, in plaats van nieuwe verhalen. Regisseur Pete Docter geeft dit toe.

Dat doet de maker van o.a. Inside Out en Soul in een interview met The Hollywood Reporter. “In het verleden hebben we te veel grote sequels op een rij gemaakt”, zegt Pete. Hij gaat daar verandering in brengen. “We hebben nu veel originele dingen op de planning staan, waar ik persoonlijk erg enthousiast over ben.”

Nog meer sequels?

Toch is Pixar niet helemaal klaar met het vervolgen van succesvolle bestaande formats. “Voor financiële veiligheid zouden we waarschijnlijk wel een paar vervolgjes moeten maken.” Misschien dat er een nieuwe film van Soul komt? Wij vonden het namelijk een van de beste Pixar-films ooit.

Pixar Shorts

Niet alleen in ‘grote’ films komen personages terug, ook in shorts zien we oude bekenden. Op 22 januari gaat Disney+ het nieuwe format Pixar Popcorn streamen. De animators komen met een collectie korte films zoals Fitness and Beyond, Chore Day the Incredibles Way, Dancing with the Cars en A Day of the Life of the Dead.

De nieuwe verhalen voor Pixar-korte films doen het ook goed. Zo won Bao zelfs een Oscar!

Lees verder