‘Peaky Blinders eindigt met een speelfilm’

Cillian Murphy in Peaky Blinders

Een zevende seizoen van Peaky Blinders komt er niet, maar volgens bedenker Steven Knight komt er nog wel een bioscoopfilm aan. Het verhaal van Tommy Shelby en zijn criminele familie is dus nog niet klaar!

Gisteren werd bekend dat het geplande zevende seizoen van Peaky Blinders uiteindelijk niet doorging. Knight beloofde dat het verhaal “in een andere vorm zou doorgaan”, en vandaag deelde hij meteen mee dat het om een film gaat. Tegen Deadline meldde hij: “Het coronavirus heeft onze plannen in de war geschopt, maar ik was altijd van plan om Peaky Blinders met een film te laten eindigen. Dat is wat er gaat gebeuren.”

Superguide Podcast: Bankplakkers

Problemen voor de Peaky Blinders

In het vijfde seizoen werd Shelby benaderd door politicus Oswald Mosley, die steun probeert te krijgen voor zijn British Fascist Party. Shelby moet er niets van hebben en wil Winston Churchill helpen om Mosley op te ruimen. Dit loopt uiteindelijk verkeerd, maar hóé fout het gaat zien we pas in het zesde seizoen.

De zesde reeks van Peaky Blinders liep door het coronavirus bijna een jaar vertraging op! Deze week begonnen de camera’s pas weer te draaien. Wanneer het zesde seizoen (laat staan de film!) wordt uitgezonden is op dit moment helaas niet te zeggen.