Paul de Leeuw in Op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Paul de Leeuw in Op1

Paul de Leeuw reageert op Op1-kritiek: 'misverstand'

|
|

Laatste update:

Geen Op1-presentator die zoveel kritiek krijgt als Paul de Leeuw, die van iedereen  - van Angela de Jong tot Henny Huisman - te horen krijgt dat 'ie helemaal niet aan zo'n tafel thuishoort. Zelf denkt 'ie dat het hier om een misverstand gaat.

Niet serieus genoeg, te grappig willen doen, misplaatst, ongemakkelijk als er een minister aan tafel zit; Paul de Leeuw moet het elke vrijdag weer aanhoren van veel kijkers en dus ook prominenten. "De ondertitel op onze avond is ‘Up1’, waar dus op een iets vrolijkere manier het weekend in wordt gegaan", verdedigde Paul zich in RTL Boulevard.

'Misverstand'

Volgens Paul zijn hij en Astrid Joosten helemaal niet binnengehaald om hartstikke serieus te doen. Het is geen Buitenhof. "Ik denk dat daar het misverstand ontstaat dat het meer opiniërend en meer de diepte in zou moeten. Dat is onze opdracht niet."

Paul de Leeuw reageert op Op1-kritiek: 'misverstand'

Een ander programma

Volgens Paul moeten we de vrijdag-Op1, zoals hij zelf al een beetje aangaf in een uitgelekt audio-fragment, niet vergelijken met de andere uitzendingen. "Ik heb het gevoel dat mensen denken: hij is niet geschikt, ‘want hij kan toch geen diepte-interviews doen met politici’, maar die zitten er ook amper in. Als politici erin zitten, worden ze meer gedaan door Astrid, omdat ik donders goed besef dat ik beter ben in de menselijke gesprekken en de artiesten, dan in het zware politieke werk."

Op1 is elke werkdag (en nog een tijdje op zondag) om 22:20 uur te zien op NPO 1.

Lees verder