Patricia Paay maakt indruk met hit Famke Louise

Door Redactie
Op me monnie, Patricia Paay

Met een relletje hier en daar en al het nieuws over haar gezondheidsproblemen zou je soms vergeten dat Patricia Paay van oorsprong een zangeres is. Tot gisteravond! De zangeres maakte namelijk behoorlijk wat indruk op de kijkers van Ali B op Volle Toeren.

In het muzikale programma van Ali B worden zangers die hun sporen al hebben verdiend gekoppeld aan een jong talent. Dit keer was het de beurt aan Patricia Paay die gekoppeld werd aan... Famke Louise! En dat bleek uiteindelijk een gouden greep.

Moeder-dochter

"Het voelt een beetje als moeder-dochter", zei Patricia Paay in de aflevering. Als je het zo bekijkt, hebben ze inderdaad wel wat overeenkomsten. Beide dames begonnen ooit vol goede moed als artiest, maar kregen onderweg veel kritiek te verduren en waren vaak het onderwerp van gesprek. "Bij mij waren het vooral de blaadjes, anders dan bij Famke nu", legt Patricia uit. "Maar het is leuker dan in een winkel staan." En daar moet Famke de zangeres wel gelijk in geven.

Donderdag 3 december: de virtuele Superguide pubquiz!

Doekoe, monnie en sannie

Naast de bijzonder openhartige gesprekken was het ook tijd voor wat muziek! Terwijl Famke de hit Who's That Lady With My Man in een nieuw jasje stak, moest Patricia zich wagen aan Op me monnie, een nummer dat vol zit met jongerentaal als 'monnie', 'sannie' en 'doekoe'. "Ik had het er gisteren met mijn dochter over en die weet meteen wat dat betekent. Maar wij zijn echt een stelletje uit een andere tijd", vertelt Patricia lachend.

Nieuwe hit voor Patricia

Gelukkig is het helemaal goed gekomen, want de zangeres kon rekenen op flink wat positieve reacties op social media. Inmiddels is haar versie van het nummer al zo'n 21.000 keer bekeken op YouTube en de teller loopt nog op. De vraag is: weet ze straks ook de 13 miljoen views van Famke aan te tikken? We gaan het afwachten! Bekijk de versie hieronder.

Je ziet Ali B op Volle Toeren elke donderdag om 20.40 uur op NPO 1.