een huis vol familie cudogham dodenherdenking dam iven pixie-lien kwijt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
een huis vol familie cudogham dodenherdenking dam iven pixie-lien kwijt
NPOTVEen Huis Vol

Paniek bij de familie Cudogham in Een Huis Vol: ‘Helemaal overstuur’

|
|

Laatste update:

In Een Huis Vol volgen we de familie Cudogham tijdens de dodenherdenking. Tijdens de fietsrit naar de Dam breekt echter de paniek uit: “In al die jaren nog nooit een kind kwijtgeraakt!

De Cudoghams in Een Huis Vol

In Amsterdam besluiten Cynthia en Iven Cudogham, voorafgaande aan de dodenherdenking op de Dam, de kinderen wat bij te brengen over de Tweede Wereldoorlog. Het negenkoppige gezin fietst met z’n allen door de Joodse buurt. Zo legt moeder Cynthia – die vorige week werd betrapt tijdens het valsspelen! – bijvoorbeeld uit dat Joodse kinderen niet meer naar Artis mochten.

Waar is dochter Pixie-Lien?

Vervolgens fietsen ze naar het Damrak om bij het monument voor Jan de Jongh te kijken. Vader Iven vraagt dochter Pixie-Lien om hen te vertellen over de wachtmeester. En dan breekt er paniek uit! “Waar is Pixie-Lien?” vragen Cynthia en de andere kinderen zich in koor af. Vader Iven dacht dat zijn dochter bij Cynthia was. Zij ontkent: “Die is nu echt weg. Aww, wat zielig!

'Nog nooit een kind kwijtgeraakt'

Zus Loïs maakt zich niet druk: “Gelukkig gaat ze naar de middelbare school.” Ook bij Cynthia en Iven ebt de schrik weg: “In al die jaren nog nooit een kind kwijtgeraakt”, lacht Iven. Gelukkig blijkt Pixie-Lien haar telefoon bij zich te hebben. Iven belt haar op… en dan blijkt de Cudogham-telg zelf nog wel in paniek te zijn! Ze vraagt huilend waar iedereen is. “Ze is helemaal overstuur”, stelt Cynthia.

'Het is niet grappig'

Gelukkig weet Iven zijn dochter te kalmeren en te achterhalen waar ze is. Hij vindt haar op de Damstraat. Als Pixie-Lien haar vader ziet, moet ze toch weer huilen: “Jij bent klaar voor de middelbare school”, lacht hij. Pixie-Lien kan er echter nog niet om lachen: “Het is niet grappig”, snift ze. Iven: “Nee, het is ook niet grappig, maar je hebt het goed gedaan. Er is niets aan de hand, lieverd.

Eenmaal thuis wacht hen gelukkig een ijsje als troost!

Meer weten over de gezinnen in Een Huis Vol? We stellen ze graag aan je voor. Ook zochten we uit waar je hen op social media kunt volgen. Het laatste nieuws houd je daarnaast natuurlijk bij op onze overzichtspagina.

Je ziet Een Huis Vol elke werkdag om 19:00 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder