• Een Huis Vol
  • Brandende Vraag

Welke gezinnen doen mee aan Een Huis Vol? 

Familie Jelies

Een Huis Vol is vanaf vanavond terug op tv! Er worden vier gezinnen gevolgd waarvan drie oude bekenden zijn. Welke fams en hoeveel kids zijn er dit seizoen? En hoeveel namen beginnen er met een J?

1. De familie Zeldenrust

Als je Zeldenrust heet dan ben je natuurlijk voorbestemd om een groot gezellig gezin te stichten! Maar dat is niet genoeg voor het gezin uit het Brabantse Werkendam. De fam heeft nog een thema aan hun gezinnetje hangen en wordt ook wel ‘De 10 J’s’ genoemd. Vader Jozua en moeder Jantina gaven namelijk hun acht kinderen allemaal een naam die start met de letter J! En ja, we hebben ze allemaal opgezocht: Julia, Jesse, Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian en Jedinja.

Overigens zijn ze geen zanggroep: papa Jozua werkt in de binnenvaart dus de familie is regelmatig op het schip te vinden.

Familie Zeldenrust
© Stijn Ghijsen

2. De familie Buddenbruck

De Buddenbruckjes verhuisden van Limburg naar Duitsland en het gezin telt inmiddels negen thuiswonende kinderen (en in totaal elf!). De familie van Rob en Thalia Buddenbruck werd eerder gevolgd voor Een Huis Vol en toen al viel het kijkers op dat hun kindernamen… uhm, origineel zijn! Lees deze kindernamen maar eens snel hardop voor: Yoriën, Danique, Shaëlle, Chariënne, Jenaux, Gidiën, Dareau, Miguel, Xaviee, Shevaign en Dévaugn. Heel goed gedaan. En dan noemen we nog Miguels dochter Djevaina want die is ook weer van de partij. 

De familie Buddenbruck gaat in het nieuwe seizoen onder andere naar het strand. Dat is voor de jongste telgen de allereerste keer. Het zijn al echte Duitsers!

Familie Buddenbruck
© Stijn Ghijsen

3. De familie Cudogham

De familie van Iven en Cynthia Cudogham is ook weer van de partij. Ze wonen nog altijd in hartje Amsterdam met hun zeven kinderen: Jazz, Kick, Loïs, Seven, Twiggy, Pixelien en Oos. Het zijn echte Amsterdammers want de familie doet bijna alles op de fiets en ze wonen met elkaar op 100(!) vierkante meter. Dit seizoen gaat het gezin Cudogham een vakantiehuisje zoeken en doen ze aan culturele uitwisseling door een dagje met de Ramadan mee te doen. 

Familie Cudogham
© Stijn Ghijsen

4. De familie Jelies

Tot slot keert de familie Jelies terug naar Een Huis Vol en deze keer is het nog wat voller want ze zijn een kindje rijker! Janneke en Johan Jelies hebben nu 9 kids en dit zijn hun namen: Jennie, Aida, Jantine, Albertine, Harrie, Carolien, Janna, Williene en de jongste, Johni. Wij bezochten het gezin al voor de start van het nieuwe seizoen.

Toch is het niet allemaal vrijheid blijheid bij de familie uit Tollebeek. De beschrijving van KRO-NCRV vertelt al dat de Jelies moeite hebben met de stijgende prijzen. Kunnen ze nog wel elf monden voeden? Sowieso moet het Sweet Sixteen-feest van oudste dochter Jennie doorgaan en gaat zoon Harrie afzwemmen. Kan dat wel allemaal uit de pot?

Familie Jelies
© Stijn Ghijsen

Een Huis Vol volgt vanaf vanavond de vier bovengenoemde families. Je kan iedere dag een nieuwe aflevering zien om 19.00 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.