een huis vol familie cudogham vasten ramadan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
een huis vol familie cudogham vasten ramadan
NPOTVEen Huis Vol

Familie Cudogham doet mee aan ramadan in Een Huis Vol: ‘Cheater!’

|
|

Laatste update:

Hoera, Een Huis Vol is terug! Vanavond volgden we de familie Cudogham, die mee probeerden te doen aan de ramadan. Dat was echter met wisselend succes: “Jij hebt koffie gedronken, viezerik!

Cudoghams doen dagje ramadan

Iven, Cynthia en een aantal van hun oudere kinderen doen mee aan de ramadan. Iven en Cynthia leggen uit dat ze meedoen uit ‘saamhorigheid’ en ‘solidariteit’. Ook is het een les voor hun kinderen: “We hebben het hier hartstikke goed. (…) Dus het is ook gewoon wel goed om er bij stil te staan en fysiek te voelen wat trek is”, zo stelt Iven. Daarnaast werd vader Cudogham ook uitgedaagd door een vriendin, die niet dacht dat hij een dag zonder eten zou kunnen.

Stiekeme koffie en baklava

Dochter Pixie-Lien weet het knap vol te houden, ondanks dat ze vandaag haar Cito-toetsen moest maken. Ook zoon Kik blijkt een volhouder. Hij geeft zelfs aan al drie dagen meegedaan te hebben aan de ramadan. Alhoewel er wel enige twijfel is of hij niet stiekem een stukje baklava heeft gepakt… Hij doet het echter alsnog beter dan moeder Cynthia, die zich niet kon beheersen. “Jij hebt koffie gedronken, hè, viezerik! (…) Jij speelt vals, cheater”, zo beschuldigt Iven haar.

'Grumpy'

Iven geeft eerlijk toe geen hele maand mee te kunnen doen met de ramadan: “Dat vind ik nou persoonlijk voor mezelf te ver gaan. Want kijk, dit goddelijke lijf moet onderhouden worden”, lacht hij. Een dag lijkt hem echter goed te lukken… In ieder geval tot aan de namiddag, waarna hij toch wel een klein beetje ‘grumpy’ wordt van de honger… Gelukkig is het daarna snel 21:00 uur, waarna de familie weer mag eten en drinken. En dat smaakt heerlijk!

Meer weten over de gezinnen in Een Huis Vol? We zochten voor je uit waar je hen op social media kunt volgen. Het laatste nieuws houd je daarnaast natuurlijk bij op onze overzichtspagina.

Je ziet Een Huis Vol elke werkdag om 19:00 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder