Aart Staartjes en Pino in Sesamstraat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Aart Staartjes en Pino in Sesamstraat

Oud-NTR-baas: Er is geen behoefte meer voor Sesamstraat

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oud-NTR-baas Paul Römer vindt dat de cast en crew van Sesamstraat geen realistisch wereldbeeld hebben. Tijdens een interview met NPO Radio 1 reageert hij op het nieuws dat de NTR geen nieuwe afleveringen meer gaat maken van de kinderserie. Römer: “Als er niemand meer kijkt, is er geen behoefte in de maatschappij.” 

Geen behoefte meer

Römer begrijpt alle emoties van de zeer trouwe groep makers wel. Niet alleen de acteurs Aart Staartjes, Gerda Havertong en Frank Groothof, maar ook de poppenspelers die al ruim 40 jaar op hun rug liggen, hebben er jarenlang met veel liefde aan gewerkt. Maar volgens de omroepbaas zit Aart Staartjes thuis een beetje zuur te wezen en gaat de realiteit waarin we leven aan hem voorbij.

"Wat hebben wij jullie misdaan?"

Niet alleen Aart Staartjes reageerde woest op het slechte nieuws, ook Pino vindt dat de NTR de cast en de crew al jaren schandalig behandeld. Renee Menschaar, de Pino-poppenspeler, vertelde in de Coen & Sander Show dat ze rollende ogen of een sneer kregen wanneer er werd gevraagd naar een update over de toekomst van Sesamstraat.

"We werden langzaam maar zeker buitenspel gezet en mochten daar vooral niets over zeggen,” vertelt Renee. “Ik ging er wel van uit dat we niet meer aan het werk zouden komen, maar op de een of andere manier raakt het mij enorm door de behandeling. Ik raak daar zo van overstuur dat ik denk: wat hebben wij jullie misdaan?"

Lees verder