Aart Staartjes is altijd boos als meneer Aart in Sesamstraat, maar nu nog een beetje extra.

Veronica Superguide logo
Aart Staartjes is altijd boos als meneer Aart in Sesamstraat, maar nu nog een beetje extra.

Meneer Aart voorspelt (weer) einde van Sesamstraat

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Begin 2019 ontstond er lichte paniek bij de Sesamstraat-acteurs. Er waren nog geen plannen voor nieuwe opnames, omdat de rechten op de serie nog niet verlengd waren. Aart Staartjes, aka Meneer Aart heeft laten weten dat dit nu nog steeds niet het geval is. Dreigt het einde van Tommy en Ieniemienie?

Aart Staartjes belde gisteren met de Coen En Sander Show op Radio 538, en schetste een duister beeld voor de blije bewoners van Sesamstraat. Volgens hem wordt de serie de nek omgedraaid.

‘Meneer’ Aart Staartjes komt vaker in het nieuws als er iets te melden is rondom het populaire kinderprogramma. Toen het programma verhuisde van NPO3 naar NPO1, en om 17:30 werd uitgezonden in plaats van 18:00, beweerde hij ook al dat ‘Sesamstraat werd vermoord’. Tegenwoordig is Sesamstraat in de ochtend te zien op NPO3, volgens Staartjes zijn dit afleveringen die twee à drie jaar geleden werden opgenomen.

Meneer Aart is boos

Eerder stopte Staartjes als eens als Meneer Aart, uit protest tegen een nieuw tijdstip voor de educatieve poppenserie. Uiteindelijk koos Staartjes eieren voor zijn geld.

Volgens Staartjes hadden eventuele nieuwe afleveringen al lang en breed opgenomen moeten zijn voor een volgend seizoen. Dat de medewerkers nog steeds niet gehoord hebben, is volgens Staartjes ‘waarschijnlijk het einde van Sesamstraat’. Hij denkt dat er 97% kans is dat er geen nieuwe afleveringen meer verschijnen.

Volgens de NPO staat de toekomst van Sesamstraat niet ter discussie, maar zit er weinig schot in de onderhandelingen met Sesame Workshop, mogelijk door de lage kijkcijfers van Sesamstraat sinds de verhuizing. Volgens de publieke omroep is er in elk geval de intentie om door te gaan. De rechten op Sesamstraat liepen eind 2018 af, en zijn nog steeds niet vernieuwd.

Bij Staartjes steekt het voornamelijk dat hij en zijn collega’s helemaal niets gehoord hebben over de toekomst van de serie. De acteur vindt het schandalig dat ze ‘op zo’n manier aan de kant worden gezet’.

Het kinderprogramma begon in 1976, en is dus al ruim 40 jaar oud. Er is genoeg materiaal om tot het einde der tijden te herhalen, maar nieuwe afleveringen zijn altijd welkom, of niet? Of is de tijd aangebroken voor een rauwe reboot?

Lees verder