Bert in de bijstand? Sesamstraat-bewoners zonder werk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bert in de bijstand? Sesamstraat-bewoners zonder werk

Bert in de bijstand? Sesamstraat-bewoners zonder werk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goede tijd als je Pino of een ander karakter uit Sesamstraat wilde boeken voor een kinderfeestje of TED-talk… De beste mensen zitten twee jaar lang zonder werk dus grote kans dat ze wel een gaatje vrij kunnen maken voor je. NTR heeft namelijk besloten dat er in die periode geen nieuwe afleveringen gemaakt hoeven te worden. Tsja, er was al angst onder de acteurs dat Sesamstraat (tijdelijk) zou stoppen, en dat wordt nu werkelijkheid. 

In de recycle

Sesamstraat gaat overigens niet van de televisie af. De NTR gaat het de komende twee jaar doen met de afleveringen die er al liggen. Daar hebben ze samen met de Amerikaanse licentiehouder een akkoord over bereikt. Alles in de herhaling dus. Maar daarmee stopt het werk.

Reuze lastig

Volgens de NTR was het een ‘moeilijke keuze’. ‘Maar,’ zeggen ze, ‘wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is.’ Kortom, het is een stukje kostenbesparing. Daar zijn Ieniemienie en consorten mooi klaar mee! Misschien kunnen ze die brute actiethriller alsnog gaan maken. Toch alle tijd. 

Sesamplein

Sesame Street begon op 10 november 1969 in de Verenigde Staten. Het was bedoeld als een educatief programma voor kinderen in achterstandswijken. In 1974 maakte de VARA een proefaflevering, Sesamplein geheten, met een plein als decor. Toen VARA en BRT samen de serie besloten te maken veranderde de titel. Op 4 januari 1976 de eerste Nederlands-Vlaamse Sesamstraat uitgezonden.

Lees verder