Britt Dekker in De Wereld Draait Door

Veronica Superguide logo
Britt Dekker in De Wereld Draait Door

Britt Dekker maakt diepe indruk met ouderenoproep in DWDD

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Reality-ster en programmamaker Britt Dekker mocht gisteren voor de allerlaatste keer aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. En hoe! Haar oproep aan ons allemaal gaat door merg en been bij veel kijkers thuis.

DWDD zorgt de laatste weken voor het ene emotionele hoogtepunt na het andere - zelfs een dikke blunder gooit geen roet in het eten. Gisteren zat vriendin van de show Britt Dekker voor het allerlaatst aan tafel. De liefde van Matthijs voor Britt - "Ik zou willen dat ik je kon omhelzen" - was zichtbaar en ook haar oproep kon rekenen op enorm veel lof.

Britt en de ouderen

Britt merkte tijdens de opnames van haar nieuwe ouderenprogramma Britts Gouwe Ouwe (ze liep maandenlang mee in een verzorgingstehuis) dat we allemaal nog enorm veel kunnen leren van onze ouderen. "Succes en geld maakt helemaal niets uit als je tachtig bent. Als je tachtig bent gaat het erom dat je vrienden om je heen hebt. En je familie."

Tranen met tuiten

"Ze mogen hun kamer niet meer uit", zegt Britt over de huidige situatie van de bewoners. "Slechts een wandelingetje door de gang. Dat mogen ze nog. Verder niets." En daarom roept Britt iedereen op om te helpen! Heb je bijvoorbeeld een iPad of een ander soort tablet over? Stuur die dan naar je lokale verzorgingstehuis zodat álle bewoners iemand hebben om mee te Facetimen! De oproep om het 'eenzaamheidsvirus' te bestrijden ging bij kijkers thuis niet in de koude kleren zitten.

Lees verder