Opluchting SBS6: seizoensopener Chateau Meiland prima kijkcijfers

Op de burelen van SBS6 moet er vanochtend toch sprake zijn geweest van enige opluchting toen de kijkcijfers van gisteravond bekend werden. Vaste waarde Chateau Meiland scoort nog steeds bijna 900.000 kijkers en is daarmee een prima score voor de kwakkelende zender waar de ene na de andere flop wordt uitgezonden.

Maxime, Montana en Martien Meiland in Chateau Meiland

Als je kijkt naar de best scorende programma's van SBS6 krijg je een raar lijstje te zien. Naast een voor de hand liggend programma als Vandaag Inside staan daar namelijk ook verrassingen op als VTWonen: weer verliefd op je huis en Lachen om Home Video's. Maar natuurlijk ook Chateau Meiland, over de chaotische avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland. Terwijl dat programma in het begin ruim boven het miljoen scoorde, kijken er tegenwoordig alsnog wel 900.000 mensen naar. En dat is toch even andere koek dan flops als De NIX Factor en Avastars, die de 300.000 niet eens halen op prime time.

Nieuw seizoen

In het achtste seizoen dat gisteravond begon zagen we hoe de familie hun nieuwe pension in Noordwijk vonden, dat uiteraard Code Rosé gaat heten. Het komende seizoen zal dan ook in het teken staan van de aankoop en de renovatie van dat pand, terwijl de familie zich voorbereid op de opening in mei dit jaar. De kijkers hebben er nog steeds zin in, want met 890.000 kijkers stond Chateau Meiland gisteravond op de negende plek in de kijkcijfer top 25.

Nog lang niet moe

Dat aantal kijkers komt overeen met het vorige seizoen, toen 887.000 mensen de seizoenspremière zagen. In de eerste seizoenen keken steevast 1 miljoen of meer mensen naar de realityserie, waarin toen nog hun Franse chateau centraal stond, wat ook een Bed & Breakfast was. Wellicht dat het nieuwe hotelproject van de familie de kijkersaantallen weer doet stijgen. De familie zelf heeft er in elk geval nog zin in, zolang de kijkcijfers nog goed blijven tenminste. Dat gold niet voor alle kijkers. Sommigen beklaagden zich over hoe 'gescript' de realityserie soms overkomt.

Chateau Meiland zie je elke maandagavond om 20.30 uur op SBS6.