Martien Meiland zette per ongeluk nieuwe pension onder water

Nederland kijkt niet massaal naar Chateau Meiland omdat alles van een leien dakje gaat bij de familie. Dus de onthulling dat Martien met zijn geklus het hele pension onder water heeft gezet, belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen.

Erica, Maxime en Martien Meiland in hun nieuwe pension in Noordwijk

Na hun debuut ooit bij Ik Vertrek vond de familie Meiland een plekje in de stal van John de Mol, waar ze lekker verder mochten klussen aan hun Franse kasteeltje in Chateau Meiland. Nu dat chateau lang en breed verkocht is, werd het tijd voor een nieuw avontuur. Dit keer in Noordwijk, alwaar ze een pension aan het verbouwen zijn. Eigenhandig, zo blijkt nu.

Twee linkerhanden en een ijzerzaag

Een aflevering van de avonturen van Martien, Erica en Maxime Meiland is toch echt wat anders dan Eigen Huis en Tuin. Bij die laatste gaan dingen meestal wél in een keer goed. Maar goed, anders keek je niet, als dat bij de Meilandjes ook zo was. Ook in hun nieuwste klusproject blijkt Martien toch weer met de Franse slag tekeer zijn gegaan, met een gigantische lekkage tot gevolg. En dat allemaal dankzij een klein ijzerzaagje.

Paniek!

Aran Bade van RTL Boulevard ging bij de familie langs om even te kijken hoe het met het klussen gaat en vroeg direct of alles dit keer wél goed gaat. Martien begon al te roepen dat het goed ging, totdat Erica hem bruut uit z'n droom liet ontwaken.

Erica: "Hij heeft wel een lekkage veroorzaakt. Hij was laminaat aan het weghalen en toen heeft hij met een ijzerzaag in de pijp van de verwarming gezaagd. Die was van plastic."

Martien: "Ik was alleen en er kwam allemaal water, hele watervallen. Ik was helemaal in de stress."

Nieuwe seizoen

Of Martiens waterballet ook door de camera's is vastgelegd is niet duidelijk, maar het is natuurlijk te hopen van wel. Inmiddels weten we ook dat het nieuwe seizoen van Chateau Meiland van 27 februari weer te zien is bij SBS6. Aangezien er best ver van tevoren wordt opgenomen is het nog niet duidelijk of we de verbouwing van hun nieuwe pension ook in het volgende seizoen gaan zien, of nog later.