Op1 zorgt voor grote verbazing: 'Waarom laten ze die stoelen daar staan?'

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp begrijpt er helemaal niets van: waarom zit Op1 nog in de corona-modus als het op 'publiek' aankomt? "Waarom laten ze die stoelen daar staan?"

Door Robin Heerkens
Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink in Op1

Live-talkshows konden grotendeels doorgaan gedurende de coronacrisis. Uiteraard zónder studiopubliek. Bij Op1 komt dit 'overblijfsel' nog wel elke dag op de achtergrond voorbij. Je ziet nog steeds lege stoelen en bankjes staan. Stefano Keizers die opeens opstaat of een boze tafelgast die wegloopt? Bij Jinek zou zoiets volop reactie opleveren vanuit het publiek, maar bij Op1 blijft het akelig stil. Waarom doet de talkshow het nog zo, in hemelsnaam? Oud-SBS6-zenderbaas Tina Nijkamp kaart het nogmaals aan op haar Insta-kanaal.

'Het verbaast me zó'

Tina snapt er helemaal niets van. "Ik weet dat ik een kapotte langspeelplaat ben inzake het onderwerp ‘de lege stoelen bij Op1’, maar het verbaast me zó dat ze er nog steeds staan én in beeld komen." Dit kan volgens haar écht niet - Op1 is zo'n belangrijk programma voor de NPO. "Het programma is élke dag op tv, het is een hele belangrijke en aanwezige talkshow. Waarom laten ze die stoelen daar staan?"

Spookstad

Het is echt niet "heel moeilijk of duur" om hier wat aan te doen, gaat ze verder. "Heel raar, de kijker wordt elke dag ongewild herinnerd aan de coronaperiode en lege stoelen hebben ook iets spookstad-achtigs. Ik was in de studio en vroeg me weer af waarom niemand even naar de Leen Bakker of Karwei gaat voor een paar ornamenten, bijzettafels, planten, etcetera in plaats van die stoelen."

Op1 is elke werkdag rond 22.45 uur te zien op NPO 1.