• NPO
  • Op1
  • TV
  • Talkshow

Fleur Jongepier reageert op weglopen Op1 door Gordon: ‘Pijnlijk’

Gordon zorgde dinsdagavond voor ophef in Op1. Na zijn opmerkingen over ‘woke’ zijn, besloot Fleur Jongepier op te stappen. Zojuist heeft de filosofe voor het eerst gereageerd.

Door Alie Sierkstra
Fleur Jongepier Op1

Gordon was dinsdag bij Op1 om te praten over zijn nieuwe programma’s. De show werd echter gestolen door Fleur Jongepier. Ze liep namelijk weg toen Gordon Qatar verdedigde en stelde dat we allemaal niet zo ‘woke’ moeten doen. Eerder kwam omroep EO al met een korte reactie, maar de hoofdrolspelers zelf bleven stil. Tot vandaag.

'Gordons woorden vielen verkeerd'

Gordon gaf eerder vandaag aan dat hij het ‘tamelijk respectloos’ van Fleur vond dat ze wegliep tijdens de uitzending van Op1. En ook Fleur heeft inmiddels gereageerd: “Gordons woorden vielen verkeerd, vooral gegeven het item over grensoverschrijdend gedrag dat daaraan vooraf ging”, zo schrijft ze op Twitter. Fleur had graag willen reageren, maar op dat moment lukte dat haar niet. Omdat ze vond dat Gordon echter wel weerwoord had moeten krijgen, stapte ze op. Ze wilde namelijk niet ‘schaapachtig’ blijven zitten.

Tekst gaat door onder de Tweets.

Fleur noemt de situatie ‘pijnlijk’, maar ergens is ze ook wel tevreden over haar vertrek: “Misschien werd het ook wel eens tijd dat stuitende kolder een keer niet met rustige repliek wordt bediend, maar met de onwil om daar nog verder aan deel te nemen.