Op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op1

Gemist: Op1 heeft uitzending zonder publiek vanwege coronavirus

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanwege de corona-uitbraak liet Op1 woensdagavond geen publiek toe bij de uitzending. De talkshow maakte de beslissing als gebaar naar tafelgast Bas Bloem, neuroloog van het Radboudumc. "Ik denk dat het een mooi gebaar is dat jullie laten zien dat we hier onze verantwoordelijkheid nemen."

Strenge maatregelen voor ziekenhuismedewerkers

Los van alle gezelligheid waar het coronavirus mee gepaard gaat (volgens Angela de Jong), zitten er ook nadelen aan het virus. Neuroloog Bas mag van zijn werkgever niet op plekken komen met meer dan 30 mensen. Hij stelde daarom de talkshow op de hoogte dat hij niet bij de uitzending kon zijn om over de ziekte van Parkinson te praten. Om hun gast tegemoet te komen maakte Op1 de uitzending zonder het gebruikelijke publiek.  

Bas is blij dat hij alsnog kon komen. “Ik vind het een heel mooi gebaar van jullie. We hebben als ziekenhuis een enorme verantwoordelijkheid om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Als ik ziek word, kan ik de kwetsbare mensen voor wie wij moeten zorgen ook ziek maken.”

Waar trek je de grens?

Presentatrice Carrie ten Napel vraagt zich af waarom dit aantal nou op 30 is gezet. “Wij zouden het ook nog kunnen hebben.” De neuroloog legt het uit: “Die grens is niet zwart-wit, maar het idee is dat grotere groepen grotere risico’s met zich meebrengen en juist een bijeenkomst als dit, waar mensen uit het hele land komen, is een extra risico.

Moet de Songfestival-organisatie het evenement heroverwegen door alle internationale gasten? In de Formule-1 besluiten ze de Grand Prix van Bahrein door te laten gaan zonder publiek

Gemist: Op1 heeft uitzending zonder publiek vanwege coronavirus

Lees verder