Ook Robert De Niro in Joker-film?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ook Robert De Niro in Joker-film?

Ook Robert De Niro in Joker-film?

|
|

Laatste update:

Niemand minder dan Robert De Niro zou in onderhandeling zijn voor een rol in de veelbesproken Joker-film waarin Joaquin Phoenix de beroemde Batmanschurk gaat spelen. Deze film wordt nou net omschreven als een combinatie van twee bekende De Niro-films, namelijk Taxi Driver en The King of Comedy. Als dit doorgaat, dan wordt het dus een behoorlijk staaltje stuntcasting.

King of Comedy

In de Joker-film gaat uitgelegd worden hoe een gefaalde komiek uiteindelijk doordraait en verandert in een gestoorde superschurk. Het verhaal van een mislukte en gestoorde komiek die doorslaat kennen we natuurlijk al uit The King of Comedy uit 1982, waarin De Niro als de angstaanjagende Rupert Pupkin je allesbehalve aan het lachen brengt.

Taxi Driver

Daarnaast zou de Joker-film zich ook laten inspireren door andere Scorsese-films, vooral door Taxi Driver. En ook daarin zien we De Niro als een eenling die steeds meer van het pad afraakt en uiteindelijk helemaal door het lint gaat.

De rol waarvoor de meervoudige Oscarwinnaar in aanmerking zou komen is die van een talkshow-host door wiens toedoen het personage dat Joaquin Phoenix speelt verder afzakt. Het is nog niet duidelijk of de onderhandelingen met De Niro al vergevorderd zijn, maar het feit dat zowel Variety als The Holllywood Reporter erover berichten geeft aan dat het serieus is, deze vakbladen laten zich immers niet in met geruchten.

De Batman spin-off over de groen-paarse schurk zou in oktober volgend jaar uit moeten komen, volgens de laatste berichten gaat de film gewoon Joker heten. Wel zo makkelijk.

Lees verder