Onward, Pixar, film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Onward, Pixar, film

Dit is waarom de film Onward in verschillende landen verboden is

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wij kunnen sinds 4 maart allemaal naar de bioscoop om de nieuwe Pixar-film Onward te bekijken. Maar dat geldt niet voor iedereen in de wereld. Er zijn landen die de film hebben geboycot of gecensureerd én wel om deze reden.

De nieuwe Pixar-film is in diverse landen gecensureerd of zelfs verboden, vanwege het eerste homoseksuele Disney-personage: Officer Specter.

Vriendin naar partner

Zo is de film in Rusland gecensureerd. Ze hebben alle verwijzingen naar Officer Specters gender verdoezeld en het woord 'vriendin' verruild voor 'partner. In Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië gaan ze nog een stapje verder: daar is de film helemaal niet te zien. Weer een feitje om toe te voegen aan 'de 7 dingen die je moet weten over Onward'

Kritiek uit Amerika

Maar wie dacht dat er alleen kritiek werd geuit vanuit deze landen heeft het mis. De Amerikaanse organisatie One Million Moms vindt het ook te ver gaan: ''Disney probeert onze kinderen de LGBTQ-levensstijl als normaal te doen beschouwen''. Juist, wij konden Onward wel waarderen vanwege het nemen van risico's. Benieuwd wat wij er nog meer over te zeggen hebben? Check dan snel onze recensie.

Onward draait sinds 4 maart in de bioscoop.

Lees verder