onward pixar tom holland chris pratt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
onward pixar tom holland chris pratt

7 dingen die je moet weten voor je Onward ziet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Onward draait nu in de bioscoop! Om je goed voor te bereiden op je bioscoopbezoekje vertellen we je alles dat je moet weten over deze nieuwste Pixar-film. Waar gaat Onward over? Wie spelen er in mee? En wat zijn de eerste reacties van de filmgangers? Lees snel verder voor de antwoorden op al je vragen!

1. Waar gaat Onward over?

In Onward zien we de twee tieners Ian en Barley Lightfoot. Deze elven proberen met een magische spreuk hun overleden vader voor een dagje terug te brengen. Moeder Lightfoot geeft de jongens daartoe een tovenaarsstaf die van hun vader is geweest. Uiteraard mislukt de spreuk, zodat ze enkel de benen van hun vader terugtoveren! Ian en Barley gaan daarom samen op zoek naar een manier om de rest van zijn lichaam ook te herstellen. Die zoektocht leidt hen onder meer naar een benzinestation dat overspoeld is door pixies en een taverne met een vuurspuwend monster.

Onward Pixar film

2. Wie spelen er mee in Onward?

Pixar heeft weer een flinke sterrencast aangetrokken! De hoofdrollen in Onward zijn weggelegd voor Tom Holland (Ian Lightfoot) en Chris Pratt (Barley Lightfoot). Tom Holland speelt de jongste van de twee broers. Hij mist zijn vader die hij – in tegenstelling tot zijn oudere broer Barley – nooit heeft kunnen ontmoeten. In de Pixar-film vieren we de 16e verjaardag van Ian. Het moment waarop hij zijn vader voor een dagje terug uit de dood wil wensen. Grappig genoeg kon je Tom Holland en Chris Pratt natuurlijk al eerder samen zien in de Avengers-films. De stem van hun moeder wordt ingesproken door Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld).

3. De trailers voor Onward

Nu je weet waar Onward over gaat, wil je waarschijnlijk ook wel weten hoe de Pixar-film eruitziet! Daarom zetten we graag de trailers voor je op een rijtje. En vooruit: we laten meteen even zien wat Tom Holland en Chris Pratt zelf van de beelden vinden.

4. Pixar kiest bewust voor een fantasysetting

In de kern is Onward natuurlijk een verhaal over het verlies van een geliefde. Dat verhaal wordt echter voor het eerst verteld in een fantasysetting. Dat Pixar voor deze setting kiest, heeft te maken met het feit dat de broers Ian en Barley hun vader terug willen halen uit de dood. En omdat magie natuurlijk een stuk charmanter is dan een wetenschappelijk lab, werd als setting voor een fantasywereld gekozen. De fantasy in Onward is echter allesbehalve traditioneel... Sterker nog: de fantasywezens in deze film hebben een behoorlijke make-over gekregen!

5. De soundtrack van Onward

Om alvast een beetje in de stemming te komen voor de release van Onward wijzen we je graag op de recent vrijgegeven soundtrack. Onze favoriet is het nummer Carried Me With You van Brandi Carlile. Dat nummer hoor je tijdens de aftiteling van de film voorbijkomen.

6. Wat vinden mensen van Onward?

De eerste reacties op Onward zijn positief! Misschien is het niet de beste Pixar-film ooit gemaakt, maar de consensus is dat de film toch zeker het kijken waard is! We lichten wat Twitter-reacties uit:

7. De releasedatum van Onward

Onward was afgelopen weekend al (beperkt) te zien, maar vanaf vandaag (woensdag 4 maart) kun je hem overal in de bioscoop zien in Nederland!

P.S. Je mag je binnenkort opmaken voor nóg een Pixar-film! We hebben het over Soul, die je in juni in de bioscoop mag verwachten.

Lees verder