Soul Pixar 22

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Soul Pixar 22

Pixar’s nieuwste: dit zijn Soul en Onward

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Meer weten over de twee nieuwe Pixar-films? Pixar heeft nieuwe informatie gegeven over Onward en Soul!

Als Pixar met een nieuwe film komt, dan is het bijna altijd de moeite waard om even op te letten. Op D23, de conventie van de Disney-fanclub in Amerika, werd nieuwe informatie bekend over twéé nieuwe films.

Onward

Pixar’s Onward draait om twee broers (tevens elfjes) Ian (Tom Holland) en Barley Lightfoot (Chris Pratt). De magiewereld waarin ze leven lijkt steeds wat minder magisch te worden omdat de moderne technologie erin is doorgedrongen. Het duo gaat op avontuur om te zien of er nog een restje magie over is, zodat ze een dag kunnen doorbrengen met hun vader, die overleed toen Ian en Barley piepjong waren. Oh man, we moeten er nu al bijna om janken!

Onward staat gepland voor een première in het voorjaar van 2020. Na de presentatie van Onward praatte Tom Holland trouwens nog even over de onduidelijke toekomst van Spider-Man.

Soul

Van een geheel andere orde is Soul. Hierin spelen Jamie Foxx en Tina Fey de hoofdrollen van Joe en 22. Joe is een muziekleraar die eigenlijk de droom heeft om jazzmuzikant te worden. Door een vreemd ongeluk raakt zijn ziel los van zijn lichaam, en komt deze bij een reïncarnatiecursus terecht, waar zielen kennis krijgen om in een nieuwe baby te gaan zitten. Samen met 22 probeert hij te ontsnappen; hij omdat hij weer muziek wil maken en 22 omdat ze steeds zakt voor de cursus!

Soul verschijnt ietsje later dan Onward in de bioscoop: in der zomer van 2020. Het lijkt een klein beetje op Coco qua verhaal, of niet?

Waar zullen Onward en Soul terechtkomen op de lijst van beste Pixar-films? We durven pas een gokje te wagen als allebei de trailers naar buiten komen.

Lees verder