Omroep MAX in beraad vanwege streamingdienst Max

Het werd woensdag groots aangekondigd: streamingdienst HBO Max zal zich omdopen tot Max. Kort, krachtig, maar vooral onhandig voor de Nederlandse kijker. De omroep van Jan Slagter draagt namelijk precies dezelfde naam. Omroep Max gaat zich dan ook beraden of zij iets doen met de komst van de naamgenoot.

Jan Slagter, baas van Omroep Max
© Brunopress

De streamingdienst wordt in 2024 gelanceerd in Nederland. In de VS zal Max in mei 2023 al van start gaan. De naamverandering komt voort uit een samenvoeging van HBO Max en Discovery+.

Grote plannen

De streamingdienst heeft buiten hun naamsverandering nog meer grote plannen. Zo komt er een nieuwe prequel van hitserie Game of Thrones. Op Max zullen niet alleen alle series van HBO en HBO Max te zien zijn, maar ook alle films van Warner Bros én veel content van Discovery Channel en Food Network. Vooralsnog zijn er geen shows te zien die lijken op de producties van Omroep Max zoals Max Geheugentrainer en Nederland in Beweging!.

Harry Potter

Een grote aankondiging is de komst van een Harry Potter-serie. De serie zal tien jaar beslaan en wordt medegeproduceerd door schrijfster J.K. Rowling, die de laatste tijd vooral in het nieuws kwam vanwege haar transgender-opmerkingen. Wie in de serie zal spelen of wanneer deze te zien is, is nog niet bekend.