Pedro Alonso als Berlin in La Casa de Papel

Veronica Superguide logo
Pedro Alonso als Berlin in La Casa de Papel

OMG: komt er een La Casa de Papel-spin-off?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het zou zomaar kunnen dat de Spaanse Netflix-sensatie La Casa de Papel een spin-off krijgt!

Ben jij nog niet zo ver met bingen? Lees hier alles dat je moet weten voor je La Casa de Papel seizoen 4 kijkt. En lees hier wat wij van het nieuwe seizoen vonden!

Volgens Netflix-Nederland, dat zich baseert op uitspraken van de makers van La Casa de Papel, wijst alles in de richting van een spin-off. Netflix zou er al over nadenken, zo weten we al een tijdje, maar nu weten we ook hoe showrunner Álex Pina erover denkt!

La Casa de Papel spin-off 

Maar om wie gaat deze spin-off dan draaien? Keuze genoeg, denkt Pina. "We hebben veel mogelijkheden voor spin-offs. Dat komt door de sterke identiteiten van de karakters. We hebben altijd gezocht naar karakters die complex zijn, dus ik denk dat bijna ieder karakter een kant heeft die we graag zouden zien in een spin-off."

Berlin

Zeg je La Casa de Papel, dan zeg je Berlin. Het personage van acteur Pedro Alonso springt er echt uit wat betreft populariteit. Pina zou 'over iedereen een spin-off willen schrijven'. "Ik denk dat Arturito een zwarte komedie zou kunnen krijgen. Berlins zaak voor een eigen serie is vrij duidelijk: Hij is een vrouwenhater, een psychopaat, een egoïst, een narcist en een verkrachter. Maar toch zijn er veel mensen die hem aanbidden voor zijn vriendschap, loyaliteit en broederschap. Van Nairobi tot El Professor. Denver is ook een karakter met zijn eigen charme." Ja, weet je: drie spin-offs zeggen wij ook geen nee tegen, hoor!

Seizoen 5

Leuk en aardig hoor, zo'n spin-off. En die is zeker welkom! Maar hoe zit het met seizoen 5 van La Casa de Papel? We zien eerlijk gezegd liever eerst een 'gewoon' vervolg na al die grote shocks en twists uit seizoen 4. Maar helaas, Netflix gaf tot nu toe géén groen licht voor een vijfde reeks, al lijkt dat een kwestie van tijd. Pina nam overigens ook nog even de tijd om alvast terug te blikken op seizoen 4. "Het is het meest choquerende seizoen. Degene die de meeste commotie op gaat leveren van de vier seizoenen die we tot op heden gedaan hebben. Ik denk dat dit het meest riskante seizoen is, één waarin echt een onverwachte plottwist zat. De slotaflevering is overstelpend."

Lees verder