OMG: George Lucas’ favo Star Wars-personage is behoorlijk omstreden!

Veronica Superguide logo
 OMG: George Lucas’ favo Star Wars-personage is behoorlijk omstreden!

OMG: George Lucas’ favo Star Wars-personage is behoorlijk omstreden!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Han Solo, Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker, Rey… Star Wars barst van de gave, heldhaftige personages. George Lucas, de bedenker van A Galaxy Far, Far Away, heeft óók een favoriet. He went there...

George Lucas deelde recent zijn favoriete personage: de verguisde Jar Jar Binks!

Lucas bedacht Jar Jar als een leuke toevoeging voor jonge kijkers (dacht hij), maar hij had er niet op gerekend dat volwassenen de Gungan hartstochtelijk zouden haten. Sterker nog: alle kritiek die Lucas kreeg speelde een grote rol bij de verkoop van de serie aan Disney. Lucas had het gevoel dat hij het met Star Wars nooit meer goed kon doen, en was zijn creatie liever kwijt dan rijk.

Of Jar Jar écht zijn favoriet is, of dat hij het alleen maar zegt om hardcore-fans te irriteren, is niet helemaal duidelijk. Lucas lijkt er allemaal niet zo veel meer om te geven, hoewel hij laatst wel een kijkje nam op de set van The Mandalorian.

Ahmed Best, die Jar Jar speelde in de Star Wars-prequels en de tekenfilmseries werd zelfs klinisch depressief van hatelijke fans, en overwoog zelfmoord te plegen. Met Jake Lloyd, die de jonge Anakin Skywalker speelde, kwam het eigenlijk ook niet meer goed. Weinig reden om jippie te roepen!

De Superguide-redactie volgt overigens een ‘derde weg’: niemand is echt dol op Jar Jar, maar Episode I en II hadden grotere problemen dan Ahmed Best. Zand, bijvoorbeeld. Het schuurt, en gaat overal tussen zitten.

De kinderen die opgroeiden met de Star Wars-prequels, bijna 20 jaar geleden, zien Jar Jar ook nog steeds als één van hun favorieten. Zouden dit dezelfde figuren zijn die nu zo vervelend doen over The Last Jedi?

Star Wars

Vorige week werd de titel van de negende Star Wars-episode bekendgemaakt: The Rise Of Skywalker. In de trailer viel vooral de stem van de keizer (Ian McDiarmid) op; die werd in Return Of The Jedi toch een kopje kleiner gemaakt?

We merken het op 19 december, als Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker in première gaat.

Lees verder