Last Jedi-regisseur bijt van zich af

Veronica Superguide logo
Last Jedi-regisseur bijt van zich af

Last Jedi-regisseur bijt van zich af

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Regisseur Rian Johnson heeft het steeds meer gehad met de kritiek die hij over zich heen krijgt sinds het uitkomen van Star Wars: The Last Jedi. Op Twitter legde een fan de filmmaker wat oude uitspraken van George Lucas voor, die hij op gepaste wijze van zich afschudde.

Geklaag

Ja hoor daar zijn ze weer die SPOILERS! Veel fans hadden wat aan te merken op Star Wars: The Last Jedi; of het nou ging om het lange middenstuk met een morrende Luke Skywalker, wiens personage ineens het tegenovergestelde was geworden van zijn jonge uitvoering uit de oude trilogie, of om Snoke die ineens vermoord werd zonder uitleg over wie hij was, of om Rey’s ouders die geen personages van belang bleken te zijn ook al was daar nog zo dik opgehint in The Force Awakens, het leek wel alsof iedereen wat te klagen had. Rian Johnson kan Twitter dan ook niet meer openen zonder dat hij een hele bak gezeur over zich heen krijgt. Toen een fan hem met wat oude uitspraken van George Lucas confronteerde over hoe Star Wars altijd een Happy End hoort te hebben besloot de filmmaker toch maar eens te reageren.

Nog lang en gelukkig

In deze oude discussie tussen scenarioschrijver Lawrence Kasdan en George Lucas legde de geestelijk vader van de ruimtesaga aan de scenarist uit dat het een dom idee zou zijn om Luke Skywalker dood te laten gaan. Volgens Lucas zou dit het publiek vervreemden, omdat Star Wars uiteindelijk een sprookje is waar iedereen nog lang en gelukkig leeft.

“Huh?”

Johnson reageerde met een verbaasd “Huh?” en plaatste een compilatie plaatjes die het tegendeel bewijzen; de verkoolde lijken van Luke’s oom en tante, Darth Vader die Obi Wan doormidden hakt, Luke wiens hand wordt afgehakt door Darth Vader en last but not least Yoda die zijn laatste adem uitblaast. Inderdaad erg lang en gelukkig allemaal George! Ondanks de gemixte reacties op The Last Jedi zijn de plannen om Rian Johnson een eigen Star Wars-trilogie te laten regisseren nog steeds ongewijzigd.

Lees verder