• House of the Dragon

Moet je zien: officiële trailer van House of the Dragon

House o the Dragon

Game of Thrones-fans opgelet! De langverwachte officiële trailer van Game of Thrones: House of the Dragon is nu te zien. En die stelt zéker niet teleur: "episch" en "veelbelovend", klinkt het op Twitter. Ook is de releasedatum bekendgemaakt: de serie is vanaf 21 augustus te zien op HBO Max. 

Dit zien we in de trailer

De trailer duurt anderhalve minuut. We zien beelden van een heel ander Westeros, inclusief bekende namen die zich verbinden aan een alliantie met de Targaryen familie. Ook komt er een draak voorbij en kunnen we zien dat er een nieuw spel om de troon in gang wordt gezet. 

Waar gaat House of the Dragon over?

House of the Dragon speelt zich 200 jaar in het verleden af. De prequelserie gaat voornamelijk over de Targaryen-dynastie. Daenerys Targaryen vocht in de eerste serie met haar draken om Westeros terug te veroveren, maar 200 jaar geleden hadden haar voorouders de macht over het hele continent.

De serie begint wanneer Viserys I Targaryen de kroon mag dragen en deze periode staat bekend als het absolute hoogtepunt van de Targaryen-geschiedenis. Bijna niemand durfde te twijfelen aan de heerschappij van de drakenfamilie en er waren meer hoogblonde drakenrijders dan ooit tevoren. 

Meer weten over de plot van de serie? Lees hier alles wat we tot nu toe weten over House of the Dragon

10 afleveringen 

Game of Thrones: House of the Dragon is grotendeels opgenomen in Groot-Brittanië, met een paar scènes geschoten in Californië en Spanje. In augustus komt het eerste seizoen op HBO Max uit (en vermoedelijk in Nederland via Ziggo Movies & Series XL). Net als bij de eerste serie kan je 10 afleveringen verwachten. Game of Thrones is een van de beste series op Ziggo, bekijk hier onze complete Top 10 Ziggo-series.

"Als ze het maar niet weer verpesten"

Na het teleurstellende laatste seizoen van Game of Thrones zijn fans zeker kritischer op de nieuwe serie, maar toch lijken ze House of the Dragons een eerlijke kans te willen geven. "Ziet er episch uit", schrijft een fan. Anderen zijn nog voorzichtiger: "Als ze een geweldige serie maar niet wéér verpesten met het laatste seizoen."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.