Game of Thrones  Fire and Blood

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game of Thrones  Fire and Blood

Nóg een Game of Thrones prequel-serie op komst

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Terwijl de opnames voor het eerste seizoen van de Game of Thrones spin-off serie The Long Night al in volle gang zijn, is nu bekend gemaakt dat HBO met nóg een Game Of Thrones prequel-serie gaat komen. Schrijver George R.R. Martin riep nog uitdrukkelijk dat er in The Long Night geen draken of Targaryens voor zouden komen, maar dat zal in deze andere prequel-serie wel anders zijn: die gaat zich specifiek richten op het Huis Targaryen.

Lekker veel draken

In eerste instantie is het natuurlijk de vraag of het een goed idee is om een spin-off te maken over wat na de laatste twee afleveringen van Game of Thrones misschien wel de meest gehate Westeros-familie op de Lannisters na is geworden. Maar aan de andere kant is een serie over de Targaryens natuurlijk een geweldig excuus om HEUL VEEL DRAKEN over het beeld te laten slingeren in deze prequel. Deze familie staat immers niet alleen bekend om haar traditie om krankzinnige machtswellustelingen voort te brengen, maar ook om hun talent om deze vuurspuwende monsters te temmen.

Fire and Blood

De serie zal vermoedelijk gebaseerd worden op het boek Fire and Blood, dat George R. R. Martin vorig jaar heeft uitgebracht. Deze familiekroniek van het Huis Targaryen speet zich 300 jaar voor het eerste seizoen van Game of Thrones af. Een van de centrale personen wordt Aegon the Conqueror, die de IJzeren troon gemaakt heeft. Dus nadat we hebben gezien hoe deze stalen stoel gesmolten werd, krijgen we nu ook te zien hoe die ontstond.

George R. R. Martin gaat de serie schrijven samen met Ryan Condal, bekend als de bedenker van de sci-fi serie Colony. Het hele verhaal kun je lezen bij Deadline, maar wanneer deze Fire and Blood-serie moet gaan verschijnen is nog niet bekend.

Lees verder