Twitter gaat los op Drogon de Draak uit Game of Thrones [SPOILERS!]

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Twitter gaat los op Drogon de Draak uit Game of Thrones [SPOILERS!]

Twitter gaat los op Drogon de Draak uit Game of Thrones [SPOILERS!]

|
|

Laatste update:

De laatste aflevering van Game of Thrones zit erop en wij zijn hier nog niet van de kater hersteld. Dus proberen we ons maar te focussen op iets interessants dat deze aflevering heeft opgeleverd: tal van emotionele tweets van verdrietige kijkers. Want welk personage uit deze slotaflevering kreeg na afloop de meeste sympathie van de kijkers? Drogon de Draak. Juist ja: in een serie vol met topacteurs raken de kijkers het meest geëmotioneerd van een CGI-draak, en nog wel eentje die zich één aflevering geleden schuldig heeft gemaakt aan massamoord op ontelbare onschuldige slachtoffers. Aflevering nog niet gezien? Stoppen met lezen dan want hier komen de SPOILERS.

Oké oké, het was zielig.

Toegegeven: het was triest, dat moment waarop Drogon zag dat zijn “mama” Daenerys er niet meer was. En begrijpelijk dat zo'n beest dan flink vuur gaat lopen spuwen. Maar wilde Drogon met het smelten van de IJzeren Troon echt zo'n politiek statement maken? Volgens sommige kijkers wel:

Ook moeten we volgens sommige fans veel medelijden hebben met deze genocidale draak, omdat hij in een paar seizoenen tijd allebei zijn broertjes en nu ook zijn moeder is kwijtgeraakt. Dat leidde natuurlijk tot tweets waarop we baby Drogon bij mama op de schouder zien zitten.

Nadat Drogon ervandoor gaat zien we hem niet meer terug. Dat betekent dat er nu ergens in de Seven Kingdoms dus een draak rondvliegt, die niemand meer heeft om hem in toom te houden. Van de talloze losse verhaaleindjes die dit seizoen niet goed uitgewerkt zijn, is dit misschien wel de allergrootste!

Lees verder